fbpx

D(n)o dna – pedeseta svečana izvedba

Zagreb…

U petak 19. siječnja predstava Teatra Tirena D(n)o dna imat će svečanu 50. izvedbu!

D(n)o dna– D(n)o dna je predstava za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica. Praizvedena je 13. ožujka 2015. a svoju pedesetu izvedbu imat će u petak 19. siječnja u Kazalištu Mala scena – najavljuju iz kazališta.
Predstava D(n)o dna je autorski projekt redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla. U predstavi igraju Paola Slavica, Goran Guksić, Veno Parašilovac, Filip Vidović i Andrej Kopčok. Glazbu je skladao Darko Horvat, za kostime je zaslužna Suzana Tkalčec a za scenografiju Ana Rimac.
D(n)o dnaU predstavi se u formi TV emisije kroz niz satiričnih songova i skečeva prikazuju različiti tipovi pijanaca, stadiji pijanosti, primjeri smanjene sposobnosti rasuđivanja i strategije koje odrasli koriste pri razgovoru s tinejdžerima.
Tinejdžeri su danas izloženi različitim vrstama pritiska, od roditeljskih očekivanja, školskih obaveza, do vršnjaka koji imaju svoje kriterije o tome tko ili što je „cool“. Svi se žele uklopiti i pronaći svoje mjesto u društvu, a zajedničko opijanje postalo je svojevrsna inicijacija. Upozorenja odraslih tinejdžeri ne shvaćaju ozbiljno, jer ionako „svi piju“… Prema statistikama, Hrvatska je pri samom vrhu liste europskih zemalja po maloljetničkoj konzumaciji alkohola.
Predstava “D(n)o dna” uvrštena je u programe Konferencije “Stvaralačka participacija u umetnosti i obrazovanju” u Beogradu te Simpozija “Budućnost dramskog odgoja” Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Predstava je gostovala u 14 gradova diljem Hrvatske i drugu godinu za redom se izvodi u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Nina Horvat: D(n)o dna
19. siječnja u 12.00 sati
Napomena: Predstava Teatra Tirena namijenjena je mladima od 13 godina naviše.
Cijena: 35,00 kn

Foto: Press