fbpx

Dramska serija Duga mračna noć ponovno na HRT-u

Duga mračna noć

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 30. kolovoza 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati započinje s ponovnim prikazivanjem domaće dramske serije Duga mračna noć scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka.

Duga mračna

U 13 epizoda serija Duga mračna noć, sa sjajnom glumačkom ekipom koju predvodi slavni Goran Višnjić, suočit ćemo se s čudesnim kolopletom ljudskih sudbina na prostoru sjeverne Hrvatske (Slavonija), u kojem su još od vremena carice Marije Terezije u 18. stoljeću doseljeni Nijemci živjeli u miru i slozi sa svojim hrvatskim domaćinom, sve do početka Drugog svjetskog rata. Ludilo političkih podjela na komuniste i fašiste Hrvati i Nijemci tragično su platili.

mračna noć

Serija Duga mračna noć počinje u idilično, predbožićno vrijeme u malom slavonskom mjestu, u kojem različite obitelji, hrvatske, njemačke, židovske, žive u nepomućenom skladu. Ali sluti se rat. Djed Alojz i njegov unuk Emil zaneseni su pričanjem njemačkih bajki i kao da nisu svjesni straha koji je zavladao u židovskoj obitelji Neumann.

Njihov sin Robert, student medicine, vraća se kući u pratnji najboljeg prijatelja, Hrvata Ive, studenta agronomije, koji nastoji smiriti njegove ružne predosjećaje.

Za to vrijeme njihov vršnjak Mata bezbrižno provodi dane u lovu, sviranju tamburice, ljubakanju i stalnom sukobu sa žandarima. Iva je sretan što će napokon Božić proslaviti u toplini roditeljskog doma.

Režija: Antun Vrdoljak

Uloge: Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Katarina Bistrović-Darvaš, Boris Dvornik, Žarko Potočnjak, Goran Grgić, Vera Zima, Suzana Nikolić, Minja Jovičić, Alen Liverić, Krešimir Mikić, Marija Kohn, Boris Svrtan, Vilim Matula, Božidar Alić, Boris Svrtan, Matko Raguž, Bernarda Oman, Mirela Brekalo-Popović, Danko Ljuština, Asja Jovanović i dr.

Foto: Press