Playing Men na filmskom festivalu FIDMarseille
By redakcija On 11 lip., 2017 At 05:30 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Francuska…

Playing MenDugometražni dokumentarni film Playing Men u režiji Matjaža Ivanišina nastao je u hrvatsko-slovenskoj koprodukciji, a u Marseilleu će imati svjetsku premijeru. Playing Men esejistički je dokumentarni film o mediteranskim muškarcima, koje promatra kroz njihove igre i odnose među igračima. Film je strukturiran kao dnevnik putovanja po jugu Europe (Slovenija, Hrvatska, Italija i Turska) te predstavlja muškarce, mlade i stare, koji se sastaju baš kao što su se i njihovi preci sastajali – kako bi igrali igre. No, tijekom snimanja igrača redatelj filma iznenada pada u duboku kreativnu krizu i okreće kameru prema sebi pa se film pretvara u razigranu posvetu apsurdnosti.
Redatelj i scenarist filma je Matjaž Ivanišin (Slovenija), a producentica Marina Gumzi i producentska kuća Nosorogi (Slovenija) uz koprodukciju Vanje Jambrović i Tibora Kesera iz Restarta (Hrvatska).
Montažer slike je Matic Drakulič (Slovenija), a zvuka i miksa zvuka Borna Buljević (Hrvatska). Film je sniman na lokacijama u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Turskoj.
Film Playing Men je sufinanciran sredstvima Slovenskog filmskog centra, Viba filma i Hrvatskog audiovizualnog centra.
FIDMarseille jedan je od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma, kojeg zahvaljujući selekciji filmova i industrijskom programu svake godine posjeti oko 25.000 gledatelja. Njegovo 28. izdanje održat će se od 11. do 17. srpnja.

Foto: Press

comment closed