fbpx

HBO SERIJA „ZMAJEVA KUĆA“ OBORILA REKORDE

HBO SERIJA „ZMAJEVA KUĆA“ NAJGLEDANIJA U EUROPI

HBO serija „Zmajeva kuća“ (House of the Dragon) postala je najgledaniji naslov na HBO streaming uslugama u Europi, uključujući Hrvatsku, čime je nadmašila i osmu sezonu „Igre prijestolja“.

Premijera „Zmajeve kuće“ imala je veći broj gledatelja od bilo koje nove originalne serije u povijesti HBO-a i postala je najuspješnija premijera serije na HBO Maxu širom SAD-a, Latinske Amerike i Europe.

Svaka epizoda serije sada u prosjeku ima 29 milijuna gledatelja u SAD-u, dostižući tri puta veću gledanost od prosječne gledanosti na večer premijere zahvaljujući naknadnom gledanju.

Izvan Europe, „Zmajeva kuća“ također je nadmašila osmu sezonu „Igre prijestolja“ što je čini najgledanijim HBO naslovom na jednom HBO streaming servisu u Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Hong Kongu i Tajvanu.

 

Casey Bloys, predsjednik i direktor HBO-a i HBO Maxa, tim povodom je izjavio:

-Oduševljeni smo što se „Zmajeva kuća“ svidjela obožavateljima „Igre prijestolja“ širom svijeta, kao i novim gledateljima koji po prvi put otkrivaju svijet Westerosa. Čestitam Georgeu, Ryanu, Miguelu i cijeloj ekipi „Zmajeve kuće“ na nevjerojatnoj prvoj sezoni.-

Cijela prva sezona serije dostupna je na HBO Max streaming platformi.

Foto: Press – Warner bros