fbpx

Predstavljena druga sezona #nemoj nikome reći

Serija…

nemoj nikome reći– Bilo bi dobro da i roditelji pogledaju seriju. Postavljamo pitanje što je zapravo normalno i igramo se stereotipovima te namjerno preuveličavamo kako bismo poručili da preuveličavanje nikad nije dobro – pojasnila je na sinoćnjemu predstavljanju producentica humoristične serije #nemoj nikome reći Sandra Basso.
Uoči početka emitiranja druge sezone humoristične serije #nemoj nikome reći sinoć je za novinare organizirana projekcija prvih dvaju nastavaka te prigodno druženje s glumcima i autorskim timom. Serija je nastala u proizvodnji produkcijske tvrtke Kombinat za Hrvatsku radioteleviziju, a prvi je nastavak na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije, sutra 24. veljače, od 21.45 sati. Producentice Vesna Banović i Sandra Basso u uvodnome su obraćanju istaknule kako je riječ o važnome projektu jer je nakon mnogo godina Hrvatska radiotelevizija odlučila izabrati seriju koja govori o današnjim mladima, a ne o mladima kakvi smo mi bili.
Redatelj Ivan Livaković smatra da je serija iskorak u produkciji Hrvatske radiotelevizije jer prati svjetske trendove, dinamična je, bavi se temama današnjice i budućnošću.
– Naglasak je na onome što tinejdžere najviše zanima, a to su društvene mreže. Inače, druga je sezona još dinamičnija; upoznajemo neke nove likove koji su također u funkciji ismijavanja različitih klišeja nametnutih tinejdžerima. Serija tematski prati četvrti razred gimnazije i sve što on uključuje – pojasnio je Ivan Livaković.
nemoj nikome rećiU prvome nastavku Helena (Mia Anočić Valentić) odlazi na audiciju za sapunicu. Prati je njezin dečko Mario (Matija Čigir), koji i dalje briljira u anonimnosti svoje trećeligaške nogometne karijere. Helena je uvjerena da je glavna uloga njezina, ali gdje su slava i mediji, tu su i Emanuela (Dinka Vuković), Iva (Tena Nemet Brankov) i Brigita (Sara Duvnjak).
Matija Čigir na sinoćnjoj je promociji istaknuo kako smatra da će druga sezona biti još uzbudljivija mladima, pogotovo maturantima. „Projekt je drukčiji i po tome što većinom glume mladi glumci, a način montiranja i redateljeva estetika doista su dojmljivi”, kaže Čigir, koji tumači Helenina dečka Marija.
Glumica Tena Nemet Brankov naglasila je kako serija prikazuje dio generacije koja je odrastala uz tehnologiju.
– Priča nam o tome kako se današnji mladi zabavljaju, što ih zanima ali i što ih ne zanima – kaže Tena Nemet Brankov, koja je uz Saru Duvnjak bila i voditeljica sinoćnjega predstavljanja.
– Na trenutke je okrutno, pa se možda roditeljima neće svidjeti sve što vide, ali to je realnost – rekla nam je Sara Duvnjak.
Glumica Iva Šimić istaknula je kako je riječ o zanimljivome formatu koji prikazuje srednjoškolce u različitim životnim situacijama.
– Možda čak i na pomalo uvrnut, ali ipak duhovit način oslikava stvarnost kakva uistinu jest – pojasnila je.
Na sinoćnjemu je predstavljanju bila i predsjednica Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije Anja Šovagović Despot, koja je izjavila kako je svjedočila divnoj, talentiranoj mladoj ekipi.
nemoj nikome reći– Na prvome mjestu moje pohvale idu redatelju Ivanu Livakoviću, a posebno me je obradovalo što sam gledala dvije divne mlade glumice, Miu Anočić Valentić i Tenu Nemet Brankov, koje su doslovno briljirale – izjavila je Anja Šovagović Despot.
Scenaristi su Aleksandra Osman, Ivan Livaković i Dijana Merdanović, snimatelj Damir Kudin, montažerka Maida Srabović, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Vesna Librić, a majstorica maske Sanja Hrstić Kuterovac. Urednik serije je Mislav Brumec. U glavnim ulogama nastupaju Mia Anočić Valentić, Tena Nemet Brankov, Sara Duvnjak, Matija Čigir, Bernard Tomić, Marin Radman, Dinka Vuković, Katarina Strahinić, Hrvoje Vladisavljević, Iva Šimić, Matija Prskalo, Hrvoje Kečkeš, Marina Redžepović, Damir Poljičak, Senka Bulić, Dušan Bućan, Nela Kocsis, Vlado Strmić, Nada Gačešić Livaković, Goran Grgić, Jasna Bilušić, Darko Milas i drugi. Prvi nastavak druge sezone na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) sutra, 24. veljače, u 21.45. Serija se može pratiti i na mobitelima, tabletima i računalima s pomoću besplatne multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT