Elena Beganović najbolja mlada plesačica u suvremenom plesu
By redakcija On 28 stu., 2017 At 09:33 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Sudionici iz cijele Hrvatske od šest do 26 godina na nastupili na ‘Mia Čorak Slavenska’ prestižnom natjecanju

Elena BeganovićMia Čorak Slavenska, prestižno natjecanje mladih plesača u dobi od šest godina na više, održano po jedanaesti puta u Zagrebu ovog vikenda u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka pod nazivom ‘Glazba i pokret‘. U organizaciji Hrvatske glazbeni mladeži, te okupljenih 57 sudionika iz cijele Hrvatske, natjecanje je pokazalo izniman talent, trud, zalaganje i darovitost mladih zaljubljenika u plesni pokret, ali i pokazalo najbolje što u ovom trenutku u plesnom stvaralaštvu suvremenog izričaja Hrvatska ima.
Najbolji plesač natjecanja Mia Čorak Slavenska, koje se ove godine održalo po jedanaesti puta je Elena Beganović iz Velike Gorice, odlučili su članovi žirija u sastavu: Desanka Virant, Zagorka Živković, Jasna Čizmek Tarbuk, Branko Banković i Bosiljka Vujović Mažuran. Nagradu je uručio Dinko Bogdanić osnivač natjecanja.
Titulu najperspektivnijeg plesača natjecanja Mia Čorak Slavenska pripala je Bruni Videka iz Splita.
Ujedno su dodijeljene nagrade najboljim plesačima u A kategoriji 6 do 10 godina, B kategoriji od 11 do 13 godina, C kategoriji od 14 do 15 godina, te D kategoriji od 16 godina.
U A kategoriji svi sudionici su dobili priznanja i nije biran najbolji plesač.
Elena BeganovićNajbolja plesačica od 11 do 13 godina je Ema Šlogar iz Zagreba, u kategoriji od 14 do 15 godina titulu najbolje je ponijela plesačica Mia Bošnjak iz Velike Gorice, dok su u kategoriji od 16 godina slavili plesačica Elena Beganović (nositeljica i titule Najbolji plesač natjecanja Mia Čorak Slavenska) te plesač Marino Jakovčević iz Splita.
Natjecanju je nazočio i Remus Dimache, solist baleta HNK iz Splita, kao mentor nekolicine natjecatelja, a voditelj je u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu u kojemu se održava svako ljeto Radionica suvremenog plesa. Prvonagrađeni u B, C i D kategoriji dobili su za nagradu i sudjelovanje na ljetnoj Radionici suvremenog plesa 2018. godine upravo u Grožnjanu.
Hrvatska glazbena mladež više od šezdeset godina svog iznimno aktivnog djelovanja usmjerila je i na otkrivanje nadarenost kod mladih, te im sustavno pruža potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice u svom umjetničkom izričaju.
Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora.

Foto: Press

comment closed