fbpx

Filip Vidović: Jako se radujem svojoj novoj ulozi

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji započelo emitiranje nove zabavne emisije za mlade Daj pet(ak)

Filip Vidović, Lucija Kajić– Jako se radujem svojoj novoj ulozi i mislim da će to biti zanimljiva i opuštena emisija koja će se svidjeti ljudima. Mogu vam reći da sam baš zadovoljan kako je sve ispalo. Mnogo sam naučio o televiziji i o voditeljskome poslu i jedva čekam učiti i dalje – istaknuo je mladi glumac Filip Vidović, inače najmlađi sin legendarnoga glumca Ivice Vidovića. Filip Vidović je prije dvije godine završio Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, a nedavno smo ga mogli vidjeti i u premijeri Talijanskoga slamnatog šešira u zagrebačkome kazalištu Komedija.
Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u okviru jesenske programske sheme započelo je emitiranje nove zabavne emisije za mlade Daj pet(ak). Emisija je na rasporedu svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 18.10 sati. U šareno uređeni HRT-ov studio 6 dvoje mladih voditelja svakoga petka prije Dnevnika za svoje gledatelje pozivat će odlične glazbene sastave, predstavljati zanimljive događaje, davati korisne savjete te donositi priče o uspješnim mladim ljudima. Gledatelji će se dobro zabaviti i uz reportaže u kojima će se slavni upuštati u različite izazove. Moći će naučiti i kuhati te će ujedno dobiti smjernice kako jeftino i sigurno putovati. Voditelji su emisije, koja je prvi put emitirana u petak 22. rujna, mladi glumci Lucija Kajić i Filip Vidović, a urednica je Mirna Dvoršćak.

Filip Vidović, Lucija Kajić

– Zabaviti i nadahnuti mlade i sve one koji se mladima osjećaju cilj je nove emisije Daj pet(ak) – ističe urednica Mirna Dvoršćak te najavljuje da će studio svakoga petka biti prepun prekrasnih mladih ljudi, bili oni glazbenici, sportaši, glumci, matematičari ili znanstvenici.
– Međutim, davat ćemo i konkretne savjete, primjerice, gdje tražiti stipendije i kako se što bolje pripremiti za intervju za posao. Emisija ide u sve kutke Hrvatske: od Zagreba i Splita do Rijeke i Osijeka. Ako se nešto događa, a mladima bi moglo biti zanimljivo, eto nas – dodaje Mirna Dvoršćak te ne krije radost i olakšanje nakon prve odrađene emisije.
Filip Vidović, Lucija Kajić– Prva pa odlična, jeste li vi to vidjeli! Zaista sam presretna. Voditelji koji nikad nisu vodili ne samo emisiju uživo, nego nisu nikad vodili emisiju, bili su odlični, kao da to rade 58. put! Izabrali smo potpuno novi studio u kojemu nikada nismo radili, a ispalo je odlično zahvaljujući našemu iskusnom redatelju Tihomiru Žarnu. Formate smo zamislili, ali nismo znali hoće li ispasti onako kako smo ih zamišljali. Bio je to, općenito gledajući, sjajan početak, a i još jedna potvrda da na mlade itekako možemo računati – otkriva urednica emisije Daj pet(ak) Mirna Dvoršćak.
– Smatram da je ovo prilika koju sam čekala. Jako se veselim suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i novome profesionalnom poglavlju koje me čeka. Privlače me dinamika i izazovi voditeljskoga posla i smatram da na Hrvatskoj radioteleviziji mogu mnogo toga naučiti i napredovati uza sve stručnjake i profesionalce koji tamo rade. Vidimo se petkom u 5 – ističe mlada zagrebačka glumica Lucija Kajić.
Zadovoljstvo zbog pokretanja nove emisije ne krije ni rukovoditelj Odjela za zabavu Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak.
– Daj pet(ak) gledateljima nudi i zabavne reportaže koje vjerno oslikavaju kako se naši poznati snalaze u nepoznatim situacijama. Naučit ćemo i što skuhati u tjednu kad roditelji nisu kod kuće, putnici svjetskoga glasa otkrit će svoje skrivene tajne s puta i uputiti nas kako i kamo ići te kako što jeftinije proći, a mladi koji su pokrenuli svoje poslove, podijelit će s nama sve svoje uspone i padove – dodaje Mario Sedmak.
Emisija Daj pet(ak) na rasporedu je svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 18.10 sati, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT