fbpx

Ekskluzivna premijera: 6. sezona krimi serija Shetland

Škotska kriminalistička serija Shetland

Ekskluzivna premijera 6. sezone briljantne škotske kriminalističke serije Shetland na Pickbox NOW i kanal Pickbox TV stiže 22. veljače!

Shetland

Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice kriminalističkih romana Ann Cleeves.

Shetland

Šest epizoda emitirat će se od 22. veljače na kanalu Pickbox TV radnim danom u večernjim satima, a ako želite sve pogledati odjednom, možete to učiniti na streaming-servisu Pickbox NOW gdje će sve epizode biti dostupne isti dan.

NAJBOLJA ŠKOTSKA SERIJA

Osim što je osvojio nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, „Shetland“ se odlikuje briljantnim misterijima i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija u škotskom arhipelagu, a glavno mjesto radnje je Shetland koji se odlikuje unikatnim pejzažem i jedinstvenim načinom života.

Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočkom zajednicom, na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Jimmyjem Perezom. U takvom izoliranom i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju policijski tim pronalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.

ŠTO NAS ČEKA U ŠESTOJ SEZONI?

Otkrivajući o čemu je riječ, glavni glumac Douglas rekao je: “Vrlo istaknut i voljen mještanin Shetlanda ubijen je ispred ulaznih vrata, a policija na čelu s Perezom kreće istražiti ono što je očito velika stvar za zajednicu.

Povrh toga, Perezu umire mama što daje jedan poseban ton cijeloj sezoni, a i njegov tata ima početke demencije. Dok se nosi s obiteljskim stvarima, mora riješiti otočki misterij.”

BRILJANTNA GLUMAČKA POSTAVA

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao Jimmy Perez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za shetlandsku policiju. Henshall je osvojio nagradu BAFTA za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. g. Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson.

Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koje se zaista razlikuju od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija.

Ono što je čini posebnom jest što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje, može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

MISTERIOZNA UBOJSTVA

„Shetland“ će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osjećati kao detektivi koji su dio Perezova policijskog tima. Je li riječ o novcu, moći ili možda o ljubavi? Je li riječ o staroj svađi koja traje generacijama i napokon će kulminirati? Ili je možda jednostavno nesreća?

Misteriozna ubojstva u najboljoj škotskoj kriminalističkoj seriji „Shetland“ gledajte u ekskluzivnoj premijeri 6. sezone od 22. veljače!

Foto: Press Mediavision serija Shetland
Video: