fbpx

Mejaši – Nikola Bosilj: Snovi su se počeli ostvarivati!

Hrvatska Noć…

Ekskluzivni razgovor za portal Scena.hr

Tamburaški bend ‘Mejaši‘ nastupit će 21. studenog u Frankfurtu. Sedma ‘Hrvatska Noć‘ je najveći domaći koncert u dijaspori, a Nikola Bosilj iz ‘Mejaša‘ kaže da će publici ta noć ostati u lijepom sjećanju. U ekskluzivnom razgovoru Nikola je otkrio kako su nastali ‘Mejaši’, zašto je zavolio tamburu, zgode i nezgode s nastupa, pričao je o kompromisima, nemoralnoj ponudi i planovima…

Mejaši

Scena: Nastupit ćete u Frankfurtu 21. studenog. Što ćete svirati?
Svirat ćemo naše najveće hitove koje je publika prepoznala i dati sve od sebe da ovo bude noć koja će nam svima ostati u lijepom sjećanju.

Scena: Biste li kao bend pozirali oskudno odjeveni za naslovnicu nekog portala ili časopisa zbog popularnosti?
Naravno, imali smo dosta upita za poljoprivredne magazine.

Scena: Iz koje se ideje rodila priča ‘Mejaša’?
Želja za radom, prijateljstvo i druženje nakon proba u KUD-u gdje smo počeli svirati rodili su Mejaše. Nikad nam nije bilo dosta svirke, pa tako i danas prije ili poslije koncerta još znamo zasvirati za sebe i društvo u backstageu.

Nikola Bosilj, Mejaši

Scena: Koja je bila prva reakcija obitelji kad ste im rekli da ćete se posvetiti glazbi?
Ničiji roditelji nisu baš pokazali neko oduševljenje jer je uvijek škola morala biti na prvom mjestu. S vremenom smo im dokazali da nam bend nije samo hobi, nego da želimo i možemo više od toga. Netko gore nas je čuo i snovi su se počeli ostvarivati. Kad trud, volju i složnost poprati sreća, uspjeh je zagarantiran.

Scena: Neka zgoda ili nezgoda s nastupa…
Svi koji puno putuju vjerojatno su se susretali s nekim nezgodama na putu, pa tako i mi… Jednom je Edo zaspao za volanom te udario kombijem u zaštitnu ogradu i skoro smo poginuli odletjevši u provaliju. Nije lijepo sjećanje, ali hvala dragom Bogu da nas čuva.

Scena: Koje je vaše prvo sjećanje vezano uz tamburu?
Prva sjećanja su uglavnom prvi nastupi, pa tako i moj. Ja sam bio najveći protivnik tambure jer nisam poznavao instrument i nisam volio neke promjene u životu pošto sam dotad svirao klavir. Na nagovor oca počeo sam svirati i tamburu, pa mu danas mogu biti samo zahvalan na tome. Isplatile su se suze koje sam lio kad me vozio na probe. Haha…

Mejaši

Scena: Na društvenoj mreži stavili ste pod žanr – Sex – tambura – rock n’ roll, pa koja je poveznica?
Iako sviramo i akustične tambure, na našim nastupima možete primijetiti da sviramo električne tambure koje zvuče kao električne gitare. Nekako se u tom spoju tambure i gitare najbolje osjećamo pa takav život i živimo.
Sex, drugs & rock ‘n’ roll je stari opis života nekadašnjih rokera, a kako ja volim za tamburu reći da je kao droga – ovaj naziv nam je idealan opis nas.

Scena: Koji je najveći kompromis koji ste morali napraviti u svojoj karijeri?
U ovom svijetu stalno mora biti kompromisa. Nekima od nas je baš kompromis odigrao velike uloge u životu jer ponekad se s njim teško pomiriti. Došlo je čak do razilaženja s bliskim osobama.  Nije lako.

Scena: Jeste li ikad dobili kao bend nemoralnu ponudu?
Koliko se sjećam, kao bend nismo dobivali nemoralne ponude, ali pojedincima su u nekoliko navrata stizale svakakve izjave ljubavi iz publike. Dobro da je to prošlo.

Scena: Život prije i poslije Zorice…
Nebo i zemlja. To je priča za sebe.

Scena: Nazivaju vas tamburaši u starkama. Biste li radije neki drugi naziv?
Imamo privilegiju nastaviti živjeti stilom u kojem se najugodnije osjećamo i definitivno to ne želimo mijenjati. Starke su starke.

Mejaši

Scena: Kakvo je stanje za mlade grupe na glazbenoj sceni?
Teško je komentirati nečiju glazbu kao i ukuse, jer se to razlikuje od sobe do osobe i mislim da se o tome ne raspravlja, ali uspjeh nekog novog benda se u današnje vrijeme može dogoditi samo ako uspije zainteresirati većinu.

Scena: Kako se nosite s obožavateljicama?
Nosimo ih sa sobom… haha

Scena: A kako se nosi vaša djevojka?
To biste trebali pitati nju. Nikad nismo stvarali tenzije oko toga. Svaki posao nosi svoje mane i vrline, a obožavatelje smatram kao vrlinu popularnog benda jer što ih ima više to je veći dokaz da nešto vrijediš.

Scena: Planovi…
Snimamo spot za pjesmu ‘Idem ja’ koja će biti osvježenje za sve naše dosadašnje obožavatelje. Ovog puta smo čak uspjeli i sebe malo iznenaditi jer smo krenuli u nekom nepredvidljivom smjeru za nas.

Foto: Press – Mejaši