fbpx

Filip Zubčić: Jako sam ponosan na pobjedu u Svjetskom kupu

Niigata…

Ova pobjeda je za moju obitelj i moj tim, rekao je Filip Zubčić

Filip Zubčić– Jako sam ponosan što sam prvi Hrvat koji je osvojio veleslalomsku utrku Svjetskog kupa. Uvijek sam se nadao pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da se to može dogoditi u ovoj sezoni jer sam u zadnje vrijeme skijao stvarno brzo. Ova pobjeda je za moju obitelj i moj tim koji me podržavaju sve ove godine! – izjavio je Filip Zubčić nakon utrke.
Filip Zubčić pobjednik je veleslalomske utrke vožene u japanskoj Niigata Yuzawa Naebi. Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu. Ovo je ujedno i prva veleslalomska pobjeda u Svjetskom kupu u povijesti muškog hrvatskog skijanja.
Svoju prvu pobjedu Filip Zubčić je ostvario zahvaljujući fenomenalnoj drugoj vožnji. Filip je nakon prve vožnje bio 12., ali se najbržim vremenom druge vožnje spektakularno popeo na najvišu stepenicu postolja.
Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.
S ovom pobjedom i 100 WC bodova Filip Zubčić se popeo na treće mjesto ukupnog veleslalomskog poretka iza vodećeg Slovenca Žana Kranjeca. Utrka za osvajanje Malog kristalnog globusa u veleslalomu je otvorena.

Izvor: Croski
Foto: Cro Ski društvena mreža