Britanski magazin TVB Europe izvijestio o HRT-ovoj Školi na Trećem

Zagreb…

Škola na trećemNakon Reutersa i CNN-a, strani mediji nastavljaju izvještavati o projektu Hrvatske radiotelevizije (HRT) Škola na trećem, pa je tako putem svog internetskog izdanja izvijestio i britanski magazin „TVB Europe”, specijaliziran za praćenje događaja u televizijskoj industriji.
U članku pod nazivom „On air schooling” (Škola u eteru) autora Philipa Stevensa navodi se kako se HRT, hrvatski javni servis, angažirao kako bi emitirao nastavu putem svog Trećeg programa počevši od ponedjeljka, te kako nastavu gleda više od 100.000 učenika.
U članku se citira i voditeljica projekta Rahela Štefanović, koja je rekla kako je trenutno angažirano šestero učitelja i da se nastava emitira iz novo uređenog HRT-ovih studija. Citirajući dalje Rahelu Štefanović, magazin navodi kako su odjeci HRT-ovog projekta iznimno dobri, a reakcije ohrabrujuće.
Također, TVB Europe citira i Glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je rekao kako je projekt “Škola na Trećem” iznimno važan, a HRT je pored toga postao i referentni informativni pool Hrvatske za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.
– Naš Četvrti program HTV-4, kao i Prvi program Hrvatskog radija postali SU program “Zajedno za zdravlje”, koji neprekidno izvještava javnost, a što je, uostalom, i uloga javnog medijskog servisa – završava članak TVB Europe, citirajući Glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića.

Foto: Press