fbpx

Počinje EuroVolley 2021 u Zadru

EuroVolley 2021

– U fazi smo završnih detalja te mogu reći da smo u potpunosti spremni. U tijeku je završna inspekcija članova delegacije Europske federacije. Dvorana je spremna. Zajedno sa stručnim stožerima i cjelokupnim ansamblom koji šalje Europska federacija u Zadru je 500 ljudi.

EuroVolley

Tisuću osoba može istovremeno boraviti u dvorani. Postoje određeni kontigenti mjesta koja se moraju osigurati gostujućim ekipama i njihovim članovima obitelji. Na organizaciju otpada drugi dio, a jedan dio moramo osigurati za naše VIP goste. Svi oni koji su zainteresirani mogu nam se javiti, ukoliko postoji još koje slobodno mjesto rado ćemo ga osigurati bez naknade jer redovne prodaje ulaznica nema! – zaključila je Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza.

EuroVolley

Sati nas dijele do početka dugoiščekivanog EuroVolley 2021 – Europskog prvenstva u odbojci za žene. Zadar i Hrvatska spremni su za veliki sportski spektakl.

Europski Grad sporta Zadar, u kojem se EuroVolley igra do 26. kolovoza, očekuje veliku promociju, ali i utjecaj na mlade da se u što većem broju počnu baviti odbojkom. Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić je na predstavljanju EP-a rekao:

– Drago mi je da smo domaćini odbojci. To puno znači samom Gradu Zadru ali i razvoju sportskog turizma koji gradimo. Želimo našim odbojkašicama svu sreću i vjerujemo da će ostvariti dobar rezultat!

Predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić je istaknula:

– Vjerujem da će sva dosadašnja natjecanja, kao i ovo Europsko prvenstvo, popularizirati odbojku i proširiti se na cijelu Županiju te da će Grad Zadar postati vodeći regionalni centar odbojke. Već sada možemo primijetiti kako je ženska odbojka postala trend sport te se jako veliki broj ženske djece upisuje na odbojku.

Športski centar Višnjik zasjao je novim sjajem i u potpunosti je spreman za još jedno veliko natjecanje. Dvorana je uređena i osvježena kao i one pomoćne koje će koristiti reprezentacije.

– Čast i zadovoljstvo je biti domaćin ovako velike priredbe. HOS je prigrlio ŠC Višnjik kao svoju bazu za pripreme i natjecanja. Tu se pokazuje da su sva ulaganja u sportsku infrastrukturu unutar ŠC Višnjik pun pogodak. Dvorana izgleda fantastično i jedna je od najljepše uređenih! – istaknuo je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Hrvatska reprezentacija prvu utakmicu igra u četvrtak, 19. kolovoza u 17 sati protiv Švicarske. Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić otkriva kakvo je stanje u reprezentaciji:

– Zdravi smo i spremni za četvrtak, ostale su još nijanse. Odradili smo jako dobre pripreme. Treba razmišljati postupno iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo ovdje osvojiti drugo mjesto što nam je cilj te doći u drugu fazu natjecanja na toj poziciji. Smatram da u Srbiji imamo realnu šansu zadržati se što dulje. Prvi cilj je proći grupu, a nakon toga osigurati odlazak na Svjetsko prvenstvo na kojem nismo bili deset godina. Djevojke su motivirane i nestrpljivo iščekuju početak prvenstva!

U skupini C Hrvatska u uz Švicarsku igra protiv Bjelorusije (21. kolovoz u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoz u 21 sat).

– Svi smo jako uzbuđeni. Posljednja dva mjeseca se pripremamo za ovo natjecanje stoga jedva čekamo da počne. Prvu utakmicu igrat ćemo protiv Švicarske. Pošto se radi o velikom natjecanju na visokom nivou vjerujem da su sve ekipe jake i opasne. U svaku utakmicu dat ćemo se 100 posto. Ovim putem pozivam sve da nas prate putem malih ekrana – istaknula je reprezentativka Nikolina Božičević koja igra na poziciji libera.

Sve utakmice EuroVolley 2021 u Zadru u izravnom su TV prijenosu na Arena Sport kanalima.

– Već skoro tri mjeseca smo zajedno na pripremama, jako dug ciklus je iza nas. Odradili smo Europsku ligu, jako puno prijateljskih utakmica te nas sada čeka Europsko prvenstvo koje po prvi put igramo kod kuće. Jako smo uzbuđene i dobro pripremljene. Četvrtak će biti standardan dan na dan utakmice. Imat ćemo tri obroka, tonus trening, video analizu i snack – zaključila je primačica – pucačica Lucija Mlinar.

Foto: Press EuroVolley 2021 – Dominik Kumek