fbpx

Kvizna situacija: Pobjedničkoj ekipi 20 000 kuna!

Autorski kviz…

Jedan šank, dva voditelja, tri stola, četiri stolca, 48 ekipa, 60 sekundi za odgovor i 20 000 razloga za pobjedu

Kvizna situacija– Kvizna situacija dosad je najskuplja od svih jeftinih produkcija Trećeg programa i predstavlja naš veliki produkcijski i programski iskorak. Dugo smo tražili pravi kviz za Treći i napokon smo ga našli. PUB kvizovi su jedna od najzanimljivijih stvari koje se događaju po hrvatskim birtijama, nadam se da ćemo isto moći reći i za televiziju – rekao je glavni urednik Trećeg programa Dean Šoša.
U četvrtak 17. prosinca 2015. godine na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) s početkom u 20,00 sati na rasporedu je novi autorski kviz Kvizna situacija.
Kvizna situacijaKvizna situacija prvi je pub kviz koji je iz opuštene atmosfere kafića došao ravno u naše domove, na ekrane Hrvatske radiotelevizije. Kvizna situacija jedinstveni je spoj čistokrvnoga kviza i zabavnoga showa, koji spaja znanje i zabavu, tj. teška, izazovna i zanimljiva pitanja s atmosferom tipičnih, nikad popularnijih pub kvizova.
Ekipno natjecanje tijekom 21 epizode ima strukturu klasičnoga kup natjecanja (s trima ekipama u izlučnim emisijama i po četiri u polufinalu i finalu, u kojemu se pobjednička ekipa natječe za 20000 kuna odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta…). Kvizna situacija uspjela je na jednome mjestu okupiti gotovo sve zvijezde i legende hrvatskoga kvizaškog svijeta zajedno s novim nadama i svježim imenima iz svih Kvizna situacijadijelova Hrvatske, od Dubrovnika do Istre i Zagorja te različitih dijelova Slavonije. Rubrike koje biraju raznolike su kao i pitanja na koja odgovaraju, a osim rubrika koje dobivaju na izbor i u kojima svako pitanje donosi jedan bod, tu je i završna Osveta recycle bina, koja uključuje pitanja izabrana nasumično iz različitih područja, koja donose po dva boda.
Kviznu situaciju režirao je Nebojša Sljepčević (Gangster te voli), a scenaristi i urednici su Velimir Grgić (Ružiona) i Vlado Šagadin (Šlep šou). Voditelji su Mario Kovač i Milan Fošner – Mario servira pitanja, a Milan piće za šankom nadzirući usput vrijeme odgovaranja štopericom i svojim metalnim zvonom. Na osmišljavanju kviza sudjelovao je i Hrvatski kviz savez, pa su i sastavljači pitanja poznati pubkvizaši i TV kvizaši Morana Zibar, Dean Kotiga, Filip Karačić, Mario Kovač
Kvizna situacijaU prvoj epizodi Kvizne situacije, najzabavnijega i najzanimljivijega televizijskoga kviza u Hrvatskoj, tri se ekipe natječu u opuštenoj atmosferi našega puba odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta te iz područja zanimljivih, slabo poznatih činjenica (trivije). One su Björn Borg iz Garešnice, riječki tim Bestidne dlačice i Nemoralni pobjednici iz Zagreba.
Da znanje ne mora biti dosadno, uvjerite se četvrtkom u 20,00 sati na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i primite svoju tjednu infuziju znanja i zabave.

Foto: Press