fbpx

Film Neandertalci – Upoznajte svoje pretke

Na malim ekranima…

HRT prikazuje dokumentarni film Neandertalci – Upoznajte svoje pretke

Neandertalci

NeandertalciHrvatska radiotelevizija od utorka, 5. veljače 2019. godine na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.00 sat počinje s prikazivanjem zanimljivog dokumentarnog filma u dva dijela ‘Neandertalci – Upoznajte svoje pretke‘.
Film Neandertalci daje uvid u život Neandertalaca onako kako ih dosad još nismo vidjeli – pametnije, brže i sličnije nama nego što smo mogli zamisliti.
Holivudska zvijezda Andy Serkis u ovom dvodijelnom dokumentarnom filmu surađuje s iskusnom paleontologinjom Ellom Al-Shamahi kako bi doznao više o našim drevnim precima i oživio ih s pomoću iznimno realistične animacije svog nagrađivanog studija Imaginarium u koprodukciji s Jellyfish Pictures.
Film mijenja dosadašnji stereotip o Neandertalcima kao o pogrbljenim ljudima majmune kakve smo dosad gledali. Naime, znanstvena otkrića pobijaju tu uvriježenu sliku o izgledu, inteligenciji i kulturi neandertalaca te važnosti DNK koji smo naslijedili od njih.
Ekipa prvi put slaže sve dijelove slagalice stvarajući posve realističan i precizan 3D prikaz s animiranim avatarima pravih neandertalaca na osnovi neočekivanih otkrića.
Najveće iznenađenje je što su ova otkrića možda važnija za našu budućnost nego za prošlost. Doznajte kako nova saznanja o njihovim genima, evoluciji, prehrambenim navikama i sudbini pomažu znanstvenicima da iz novog kuta promotre zdravstvena pitanja poput dijabetesa i poremećaja imunosnog sustava te čak i autizma.
Dokumentarni film Neandertalci je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press