fbpx

Film Stepinac – Kardinal i njegova savjest

Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 10. veljače 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20.10 sati prikazat će dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest.

Stepinac

Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća. Također, to je i priča o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.

Stepinac

Sugovornici: Ivo Banac, Josip Bozanić, Naida-Mihal Brandl, Stephen Buckley, Thomas Collins, Ruth Dajč Perl, Davor Derenčinović, Stanisław Dziwisz, Nikola Eterović, Esther Gitman, Robin Harris, Jure Krišto, Dror Levanon, Haya Levanon, Quentin McCauley, Josip Mrzljak, Vjekoslav Pečevski, Danilo Petrović, Mychal Riccio, Đurđa Šimecki, Alfons Torbar, Rafaela Žilavec

Stepinac – Kardinal i njegova savjest
Scenarij: Višnja Starešina
Režija: Višnja Starešina

Foto: Press