fbpx

HND najoštrije osuđuje grubo ponašanje Milana Bandića prema novinarki

Zagreb…

Priopćenje HND prenosimo u cijelosti;

grubo ponašanje Milana Bandića– Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama.
– Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj – uzvratio je Bandić na relevantno pitanje reporterke koje mu očito nije bilo po volji, a onda je na pitanje bi li prijavio reporterku da je u svom dvorištu imala divlje odlagalište otpada odgovorio:
– Ne bih ja Vas prijavio, ja bih Vama nešto drugo napravio. Ja bih Vas educirao da to ne napravite”.
Na pitanje reporterke gdje je smeće s divljeg odlagališta u Kozari putu završilo Bandić je još jednom izgubio kontrolu, odbijajući odgovoriti na pitanje.
– Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina – seksistički je odbrusio Bandić.
Ove izjave zagrebačkog gradonačelnika ponovo pokazuju da je riječ o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način. HND smatra kako su te izjave potpuno neprimjerene i nedopustive u javnom prostoru, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih funkcija u Hrvatskoj, tim više što ovo nije prvi slučaj neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima.
Posao je novinara da postavljaju pitanja u javnom interesu, a dužnost je političara da na novinarska pitanja primjereno i argumentirano odgovaraju. Odbijajući odgovarati na novinarska pitanja političari podcjenjuju građane i birače. HND stoga još jednom apelira na sve javne osobe, a pogotovo na političare na odgovornim dužnostima, da prestanu vrijeđati i napadati novinare, koji obavljaju važan posao u interesu građana – piše u priopćenju kojeg za Izvršni odbor HND-a potpisuje Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

Foto: Press – Arhiva