fbpx

U 14.00 sati: U Hrvatskoj ukupno 1079 zaraženih koronavirusom, preminulih 8

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 1079 zaraženih koronavirusom

Covid-19, koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 1079 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Do sada je obavljeno ukupno 9250 testiranja, 888 testiranja u posljednja 24 sata. Preminulih je osam osoba. 92 osoba je oporavljeno – rekao je Vili Beroš.
– Nikad nećemo prestati naglašavati važnost samodiscipline. Važno je da se to u Splitu više ne događa. Jedini način za prekid epidemije je da se odgovorno ponašamo – rekao je Capak.
Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica.

covid

24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr