fbpx

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala u Dansku

Hrvatska na Europskom prvenstvu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, 2. prosinca 2020. godine, doputovala je u danski Kolding gdje je očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Europska smotra na rasporedu je od 3. do 20. prosinca 2020. godine. Prijenos svih utakmica bit će na PlanetSport televiziji. Izbornik ženske seniorske reprezentacije Hrvatske, Nenad Šoštarić, uoči puta u Dansku, iznio je svoja razmišljanja za nadolazeći EURO.

Hrvatska

– Ovo se stoljećima nije događalo, što je nas zadesilo i mislim da je sport u jednoj specifičnoj situaciji, a pogotovo rukomet. Mi se spremamo najbolje što možemo u okvirima kojima možemo. Znate koja je situacija; prvo je bilo s Ivanom Kapitanović koja je teško ozlijeđena i operirana, isto tako i Ivana Dežić. Nadovezala se situacija s igračicama Podravke. I mi ovdje praktički živimo od testiranja do testiranja. Međutim, cure pošteno rade, cure se trude maksimalno i nikad to nije bio problem. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe, bez obzira u kojem sastavu budemo tamo.
Sastav je onaj koji kroji korona virus, a u takvim uvjetima, nije nimalo lagan zadatak pripremati ekipu.
– Užasno je jer vi legnete s jednom idejom koju ste odradili na treningu i probudite se ujutro s idejom da, recimo, fale vam dva igrača iz te postave. I što sad, opet ispočetka. Tako da je to nešto što je van naše moći. Imamo ideju, vraćamo se nekoj varijanti 3-2-1 zone, naše domicilne koju ćemo koristiti u tim utakmicama i nadamo se da ćemo donekle uspjeti u tome, s obzirom na uvjete – rekao je izbornik.
Bez obzira na neizbježne nedaće, cilj Hrvatske jasno je postavljen.
– Mi smo već prije postavili taj cilj. Nažalost, ovo sve oko nas opterećuje. Znači mi želimo i mi ćemo dati sve od sebe da prođemo prvi krug. Znači, da probamo proći tu prvu grupu, da napravimo pravi rezultat po tom pitanju, bar jednu pobjedu i onda bi to bio jedan veliki poticaj za onu daljnju grupu kad se igra. To bi nam bio nekakav cilj i to smo si postavili, već i prije kad smo bili zdravi i kompletni i bez obzira na to, ne odustajemo od tog cilja – zaključio je izbornik.

Foto: Press – HRS