fbpx

Hrvatski gimnastičari u lovu na medalje Svjetskog kupa u Bakuu

Svjetski kup…

Hrvatski gimnastičari

Tin SrbićDvije gimnastičarke – Ana Đerek i Tijana Tkalčec te tri gimnastičara – Tin Srbić, Robert Seligman i Filip Ude predstavljat će hrvatske boje na drugom ovosezonskom Svjetskom kupu, onom u glavnom gradu Azerbajdžana – Bakuu.
Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon sedmog mjesta u finalu preče na Svjetskom kupu u Melbourneu, u Azerbajdžanu će u pohod na nova odličja.
– Oporavio sam se od puta u Australiju i dobro sam se pripremao. Imao sam par dana bolove u ramenu jer sam stvarno puno radio i to se sad smirilo, tako da se osjećam odlično, i prije svega – spremno! Očekivanja su naravno, ista kao i uvijek, ući u finale i onda u borbu za medalje na do sad najjačem svjetskom kupu po konkurenciji – na nadolazeće se natjecanje, ali i svoje zdravstveno stanje osvrnuo Tin Srbić.
Robert SeligmanDrugi turnir sezone na gimnastička borilišta nakon višemjesečne pauze od natjecanja vraća europskog doprvaka na konju s hvataljkama Roberta Seligmana.
– Jako se veselim početku nove sezone. Na natjecanja Svjetskog kupa u Baku i Dohu odlazim bez nekog rezultatskog imperativa. Forma je u uzlaznoj putanji, svakog dana sam sve bolje i tempiram formu za Europsko prvenstvo u Poljskoj koje me očekuje za točno mjesec dana. Ovih 12 dana puta prvenstveno ću iskoristiti kao pripreme za Europsko, koje je prvi cilj u ovom dijelu godine. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, ozljede zaobići i bit će to još jedna uspješna sezona – o svom prvom nastupu u ovoj godini, ali i na nadolazećoj sezoni rekao je Seligman.
Osim Roberta Seligmana u Bakuu će na konju s hvataljkama nastupiti još jedan hrvatski konjaš, bivši Tijana Tkalčecolimpijski, svjetski i europski viceprvak Filip Ude.
Mlada olimpijka Ana Đerek na Svjetskom će kupu u Azerbajdžanu nastupiti u dvije discipline – gredi i parteru, dok će iskusna Tijana Tkalčec nastupiti na preskoku. Tijana će pokušati ponoviti prošlu sezonu u kojoj se na svakom kupu na kojemu je nastupila plasirala u finale svoje najjače discipline.
– Ovoga puta nemam nekih prevelikih očekivanja s obzirom na to da sam prije natjecanja bila bolesna. Nadam se da će proći bez ozljeda te da ću se malo vratiti u natjecateljsku formu, pa da ostatak sezone budem spremna – rekla je Tijana Tkalčec.
Kvalifikacije Svjetskog kupa počinju u četvrtak kada će u dvoranu Tijana, dok će ostatak reprezentacije svoj prolazak u finala tražiti u petak.

Foto: Press