fbpx

Nepoznati kineski predjeli: Yunnan: Zemlja šarenih oblaka

Dokumentarno…

Seriju Nepoznati kineski predjeli – Yunnan: Zemlja šarenih oblaka je odabrala Mira Vočinkić

YunnanHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 18. studenog na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 14.45 sati započinje s prikazivanjem trodijelne dokumentarne serije Nepoznati kineski predjeli: Yunnan: Zemlja šarenih oblaka.
Ova serija snimljena u UHD rezoluciji vodi nas u Yunnan, Tibet i Xinjiang, prikazuje nam šaroliki multikulturni svijet i približava izolirana kineska granična područja.
YunnanTibet je krov svijeta – ekstreman krajolik u kojem ljudi žive već pet tisuća godina. Drevna kultura i duhovnost danas se susreću s modernim kretanjima, što otvara nove mogućnosti za ovdašnje stanovništvo.
U Yunnanu su pripadnici 25 različitih etničkih skupina prigrlili suvremenost. Ujedinjuje ih životvorna sila vode, kao trajni pokretač kulturne i gospodarske budućnosti.
Na krajnjem zapadu Kine smjestio se tajanstveni Xinjiang. Nekoć je ležao na Putu svile i povezivao Istok i Zapad, a danas ubrzano obnavlja ugled važnog trgovačkog središta u novoj prometnoj mreži 21. stoljeća koju Kina gradi za izvoz svojih proizvoda u svijet.
Seriju Nepoznati kineski predjeli: Yunnan: Zemlja šarenih oblaka je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press