fbpx

Izravan prijenos polufinala: Hrvatska – Francuska

EHF Euro 2020. Hrvatska Vs Francuska

– Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu. Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih. Mi smo imali konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno – rekao je Nenad Šoštarić.

Hrvatska

Kad se ostvaruju pobjede i nosi vas zanos borbe za medalju, dani na velikom natjecanju brzo prolaze. Tako su brzo prohujala i dva dana predaha od posljednje utakmice u skupini hrvatskih rukometašica i polufinala. Pazite, nije pogreška, POLUFINALA. Prvog u povijesti hrvatskog ženskog rukometa i prvog uopće neke hrvatske ženske reprezentacije (odbojkašice) nakon 1999. godine. Na putu do finala, odnosno medalje, za početak stoji Francuska. Može li se hrvatska sportska bajka nastaviti? Imaju li naše rukometašice još neki skriveni adut u rukavu, da do kraja šokiraju rukometni svijet, premda je i ovo što su do sada napravile podvig, pa nakon svjetskih prvakinja bez naslova ostave i europske? Dakle, nakon Mađarske, Nizozemske, Srbije, Norveške, Rumunjske i Njemačke pred hrvatskim rukometašicama je Francuska. To je sedma utakmica u dva tjedna. A sedam je kažu sretan broj. Poželimo da nas odvede do vječnosti.

Hrvatska

Ako sa strane ostavimo Hrvatsku i domaćina Dansku, od kojeg se s razlogom puno očekivalo, uz Norvešku, Francuska je najviše pokazala na ovom Europskom prvenstvu. Uostalom podatak da su još bez poraza najbolje govori o njihovoj snazi.
Ta je reprezentacija u šest susreta postigla 159 pogodaka iz 251 pokušaja. Ima 63 posto realizacije. Hrvatska je samo malo slabija. Naše rukometašice su postigle deset pogodaka manje, uz jedan udarac manje, a imaju 60 posto učinka. Ali statistika je tu kao i povijest da se mijenja. Vrijeme je da Hrvatska otvori još jednu novu stranicu povijesti.
– Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećajemo borbu do posljednjeg daha – rekla je Paula Posavec.

Polufinale – 18. prosinca (Herning):
HRVATSKA – Francuska (18:00 sati HTV2)
Norveška – Danska (20:30 sati)
Za 3. mjesto – 20. prosinca (Herning, 15.30 sati)
Finale – 20. prosinca (Herning, 18.00 sati)

Foto: Press