fbpx

Neponovljivi i fenomenalni Božo Vrećo vraća se u Zagreb

Božo Vrećo u Lisinskom

– Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi, vidimo se 02. novembra u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi – kazao nam je Božo Vrećo za nadolazeći koncert.

Božo Vrećo šestim albumom Lachrimæ zaokružuje cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda – koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja BiH, te tako kroz sve albume do sada formira jedan potpuno nov inovativan makamski pristup izvedbe i skladbe sevdalinki.

Božo Vrećo

Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan- kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE , američki New York Times i španjolski El Periodico. Pomenuti svjetski mediji ga nazivaju Ikonom Slobode, Andjeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca.

Lirski tenor koji svojim andjeoskim kastrato glasom ispjevava najdublje emocije sa kojima se svi poistovjećuju. Božo Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći.

Svaki Božin stih je poput ispovijesti i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.

Ponosan sa svoje suradnje sa osebujnim umjetnicima svjetskog glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava – od Lejlije pa sve do Sabe.

Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na muzici i studijama za balet i operu, dokumentarne filmove o sevdalinci.

To je ujedno i njegov avangardni doprinos istoj. Dakako, radi i na studijama koje se tiču mističnosti Balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Njegovi koncerti su potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima kao i neke nadnaravne energije koja se pretače od osobe do osobe što zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarzičnosti.

Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Trenutno Božo Vrećo radi na filmskoj muzici ladino pjesama u BiH i jedna takva naziva Maldiča bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva “Sarajevo stereo” u produkciju i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.

Koncert u Lisinskom će biti koncipiran tako da čini segmente sevdah pjesama koje su od davnina i one koje su tek nastale, pratnju će činiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske.

Nadolazeći koncert je zamišljen kao dijapazon performansa svjetskog ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

Obavezno je priložiti i COVID potvrdu, a ukoliko niste cijepljeni možete se testirati u sklopu dvorane te je potpuno besplatno

VAŽNE OBAVIJESTI:
2. studenog rezervirajte svoje mjesto u K.D. Vatroslava Lisinskog. Koncert počinje u 20 sati .
Ulaz je moguć uz COVID potvrdu.
Ulaznice potražite na sustav Eventim, Entrio i blagajna dvorane.

Božo Vrećo u Lisinskom

Ulaznice

Foto: Press