fbpx

Željko Mavrović – sjećanje na borbu s Lennoxom Lewisom

Šaka sa Srednjaka…

Taj meč meni je kao čovjeku puno značio, kazao je bivši boksač na otvorenju ‘Brewdogs’ restorana u centru Zagreba

Željko MavrovićŽeljko MavrovićŽeljko Mavrović potpisao se na fotografiju na kojoj je u ringu s Lennoxom Lewisom te se prisjetio legendarnog meča 1998. godine kad se borio za svjetski naslov u teškoj kategoriji.
– Ovo je baš specifična fotografija. Fotografija puno govori i onome što sam prošao. Govori o boksu. To je trenutak kad su dva boksača koji su već dosta umorni, oznojeni i iscrpljeni, uspjeli klepiti jedan drugoga. Ovaj meč, i cijelo to događanje oko meča, meni su kao čovjeku puno značili. I onaj dio gdje sam pobjeđivao sebe, i onaj dio gdje sam gubio sebe jer te večeri je bilo puno pobjede i gubitaka. Meni je taj meč puno toga dao. Ne Željko Mavrovićsamo iz razloga što sam vidio Ameriku i jer sam zaradio neki novac, i što sam u nekom trenutku postao popularniji, a na ulici postao prepoznatljiviji, nego i zbog nekih unutarnjih stvari koje sam prošao na tom meču i koje prolazim još danas. Nadam se da sam danas puno mudriji čovjek – ispričao je Mavrović za portal Scena.hr. Dodaje kako u jednom tako teškom meču čovjek pobjeđuje cijelog sebe, a ne samo protivnika.
– To je onaj trenutak kad prepoznaš u sebi Željko Mavrovićjesi li spreman ići do kraja u bilo čemu. Boks ti daje priliku da to spoznaš u sebi. U tom meču sam si pokazao da sam spreman ići do kraja. A to često ljudi sebi ne uspiju pokazati cijeli život – naglasio je bivši boksač. Mavrović je jučer bio na svečanom otvorenju restorana ‘Brewdogs – American Restaurant & Sports Bar’ u centru Zagreba. Večer je proveo u društvu naših najvećih sportaša.

Foto: Prisk