fbpx

Tonči HULJIĆ najavio koncert Pop Misa Mediterana

Pop Misa Mediterana

Glazbeni spektakl- sakralni pop koncert POP MISA MEDITERANA, autorsko djelo Tončija Huljića predstavljen je u Galeriji Meštrović u Splitu. Pop Misa Mediterana jedinstven je i rijedak koncept koji se izvodi se uz orkestar, zbor i soliste u tri dijela. Prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Maria – koje je napisao Tonči Huljić, a treći: Dies Irae – koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora – Hana Huljić.

Pop Misa Mediterana

Solisti na koncertu bit će Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić. Sve je orkestrirao Nenad Šiško.

Pop Misa Mediterana

Pretpremijerno Pop Misa Mediterana bit će izvedena u sklopu Splitskog ljeta, 5.kolovoza u Galeriji Meštrović u Splitu, dok je premijera 6.kolovoza.

Prva Pop Misa u povijesti spaja tradiciju klasičnih koncertnih misa kakve su pisali Beethoven, Mozart, Bach.. s izričajem suvremene popularne i etno glazbe svih kultura koje dotiču mediteransko more.

Sve se radi u zajedničkoj produkciji s Hrvatskim Narodnim Kazalištem Split, a izvest će se u postavi s Tončijem Huljićem i instrumentalistima Madre Badesse te orkestrom i zborom pod ravnanjem maestra Jure Bučevića, ravnatelja opere HNK Split, te u režiji Jelene Bosančić.

40-ak će tako glazbenika raspoređeno po stepenicama Galerije Meštrović Splitu prirediti istinski glazbeni spektakl. Za scenografiju i likovno oblikovanje zaslužan je jedan od najcjenjenijih hrvatskih kipara u svijetu – Nikola Vudrag.

Jedinstvenim konceptom, Pop Misa Mediterana izazvala je pažnju i potporu Crkve te dobila javnu preporuku kao pogodna za javno izvođenje u koncertnom obliku.

Karte se mogu nabaviti na: www.hnk-split.hr

Foto: Press – Jadran Babić