fbpx

Ivan Rakitić: Trenutno nema ljepšeg osjećaja nego biti Hrvat

Moskva…

Imam osjećaj da će nas u nedjelju biti stotine milijuna, rekao je Ivan Rakitić

Ivan Rakitić– Trenutno nema ljepšeg osjećaja nego biti Hrvat, to nam je najveća snaga. Kada sam izabrao igrati za Hrvatsku, sanjao sam o svemu… volio bih igrati veliko finale svake dvije godine, no doći do njega, to je nešto drugo. Ostvarili smo snove svih nas. Samo treba pogledati snimke iz Hrvatske u posljednjih mjesec dana, ta je sreća nevjerojatna još od prvog dana natjecanja. Zajedništvo je nevjerojatno, a mislim da smo sve to zaslužili. Naboj se osjetio u svakoj utakmici. Posebni osjećaji koje gajimo prema Hrvatskoj – iako ne mislim da reprezentativci drugih zemalja to manje osjećaju – čine nas drugačijima čim odjenemo taj sveti dres, bez obzira na sport. To Hrvati nose u sebi – rekao je Ivan Rakitić.
Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić razgovarao je s predstavnicima medija uoči finala Svjetskog prvenstva s Francuskom.
Ivan Rakitić– Imam osjećaj da će nas u nedjelju biti stotine milijuna. Dobivao sam poruke podrške iz raznih zemalja, s različitih kontinenata i to je fantastično. Ljudi mi objašnjavaju kako nikada nisu mogli vjerovati da će slaviti pogodak Hrvatske kao pogodak svoje reprezentacije. To znači da smo ušli u srca cijelog svijeta, da smo zaslužili biti u finalu i da moramo pokazati koliko smo zajedno, kako bismo usrećili sve te ljude hrvatskom pobjedom. Pristao bih i ostaviti se nogometa samo da u nedjelju uzmemo taj trofej. Nadam se i da će Modrić dobiti Zlatnu loptu, ali nama ne trebaju pojedinačna priznanja. Doći će sama od sebe pobijedimo li Francusku – kazao je Rakitić, a o izborniku Daliću je rekao:
Zlatko Dalić– Izbornika sam upoznao u mladoj reprezentaciji, on je jedinstven trener. Istovremeno je i blizak igračima i jasni autoritet u svakom trenutku. Pravi je profesionalac, nikakav detalj ne prepušta slučaju i priprema momčad makar ne spavao danima. Hvala cijelom njegovom stožeru, zaslužio je sve što mu se događa i neka bude još dugo godina na kormilu reprezentacije. Ja ću igrati ono što je najbolje za Hrvatsku, makar igrao desnog beka ili sjedio na klupi pored izbornika. Ako sve funkcionira kako treba, ako se borimo jedni za drugoga, ako smo uspješni, onda tako moramo i nastaviti. Izbornik će nas optimalno pripremiti – rekao je Ivan.
Finale Svjetskog prvenstva igra se u nedjelju, 15. srpnja 2018. godine, s početkom u 17.00 sati na moskovskom Lužnjikiju.

Foto: Press – HNS