fbpx

Ivana Bartolović – žena koja uživa povjerenje Lidije Bačić

Žena iz sjene!

PR je posao koji ima veliki utjecaj na uspjeh zvijezde…

Ivana BartolovićIvana Bartolović već nekoliko godina surađuje sa zvijezdama u regiji, a sad je počela surađivati s glazbenicima iz Hrvatske. Ivana je uspješna poslovna žena i majka troje djece, a sad se je posvetila i poslu PR-a. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr, Ivana je otkrila kako izgleda posao koji nije obasjan sjajnim reflektorima, a ima veliki utjecaj na uspjeh neke zvijezde. Ivana je nedavno započela i suradnju s talentiranom pjevačicom Lidijom Bačić, koja nije medijski previše eksponirana, ali joj popularnost svaki dan raste sve više.

Scena: Kako ste se našli u području posla PR-a?
Sve je započelo spontano, kroz neke od projekata na kojima sam radila. Dugi niz godina sam radila u privatnom sektoru, a 2010. godine krećem s poduzetničkim zamislima i suprug i ja osnivamo privatnu tvrtku.

Ivana BartolovićScena: Što ste radili, vaš opus rada?
Veliki je opus moga rada i reference istih. Mogu reći da sam počela od dna jedne konditorske kompanije pa sve do njenoga vrha, uz predan rad, učenje i poboljšavanje sebe same – napredovanje u radu kroz razne tečajeve, seminare, poslovne edukacije. Bilo je tu i poziva drugih tvrtki, živjela sam i radila jedno vrijeme i u lijepoj nam Dalmaciji, ima uistinu svega što je obogatilo moje znanje, vrednovanje samog rada, radnih kolega, suradnika i klijenata.

Scena: Što vas je iznenadilo u ovom poslu PR-a?
Lakoća uvjeravanja (smijeh). Naime, osim što se bavim odnosima s javnošću, PR-om za hrvatske zvijezde, vrlo lako svoje zamisli pretvaram iz početne ideje u realizaciju. U tome vrlo vješto uvjerim suradnike da je to baš ono što im treba.

Scena: Što vam je najteže u ovom poslu?
Mediji. Odnosno barijere koje postavljaju ovisno o kakvoj vijesti se radi. U današnje je vrijeme sve postalo jako komercijalizirano, radi se samo o zaradi, prikupljanju što šokantnijih vijesti kako bi se privuklo čitateljstvo. Ponekad na taj način gubimo ljudskost i osoba o kojoj pišemo, bude povrijeđena, a ljudi izvan estrade, scene, dakle čitateljstvo biva krivo informirano pa misle kako je negativan način oglašavanja baš ono što ta osoba traži i zaslužuje.

Scena: Kako odabrati zvijezdu i na što trebate paziti?
Moglo bi se reći kako preferiram ignorirane. Naime, medijska je scena velika, no ipak svi dobiju svojih 15 minuta slave. Ja svoje ‘klijente’ uhvatim u tih petnaest minuta i produžim im vrijeme. Surađujem s dosta zvijezda što s naše, što strane glazbene, glumačke, literarne scene te nije samo PR u pitanju. Radi se o raznim projektima gdje se ne navodim javno. Ali time sam stekla puno krasnih prijateljstava i poznanstava. Treba paziti da suradnja bude kvalitetna, pouzdana, da osoba koju zastupate vjeruje vašemu nahođenju i odlukama, vjeruje vašem instinktu i radi u suradnji s vama. Da ste joj vi druga ona sama.

Lidije BačićScena: PR ste pjevačici Lidiji Bačić, što želite postići?
Tako je, ‘uzela’ sam Lidiju ‘pod svoje’,  te idemo zajedno dalje, ruku pod ruku. Mišljenja sam kako je Lidija u vrlo nepovoljnom položaju zbog svoga senzualnog izgleda. Prelijepa je i zgodna mlada dama, a time je trn u oku onima kojima je glavna preokupacija blaćenje svega i svakoga tko radi javno. Uvijek pri dolasku nove estradne zvijezde bude gledanja pod povećalom, u slučaju da je dotična zvijezda i zgodna, postaje pravi materijal za govor mržnje. Nekima je mogućnost prosipanja žući anonimno pod nekim nadimkom, životni cilj i radost. Time anonimusi postaju bitni. Znate princip: tamo netko je podijelio moj status, lajkaju moje hejtanje i tomu slično. Želim samo da se prepozna kvaliteta Lidijinog dugogodišnjeg rada.

Scena: Za što se brinete kod Lidije?
Kod Lidije se brinem za razne stvari, moglo bi se reći da sam joj i privatna asistentica, stilistica, savjetnik i odvjetnik . Trenutno radimo na projektu u kojemu spajamo naše zvijezde s mladim talentiranim dizajnerima gdje ih predstavljamo putem naše internetske stranice omogućujući im promociju i kroz samu suradnju s našim zvijezdama, te stavljanja u prodaju web trgovine njihove radove.

Scena: Koliko je važno privatno poštivanje osobe kojoj radite PR?
Vrlo važno, rekla bih i najvažnije. Osobno ne bih mogla raditi s nekime samo zbog zarade jer je ta osoba slavna pa ćemo sklopiti puno dobrih ugovora što s autorima, proizvođačima, TV kućama i slično. Vjerujem kako dobar PR menadžer prvenstveno mora svoga klijenta poštivati, cijeniti njegov rad i trud. Znati kako upravo taj trud i rad prezentirati trećim osobama te znati kako u datom trenutku reagirati. Važno je za razvoj što samoga klijenta, tako i nas kao agenata, menadžera, za daljnja sklapanja suradnji i projekata.

Scena: Surađujete i s dance zvijezdom Nikitom?
Nikitu poznajem iz projekata od prije par godina. Ona uvijek ima nešto u pripremi. Žena je  koja ne može biti na jednomu mjestu. Stalno mora raditi i učiti.  Zanima se za duhovno, njeguje glas, ne puši, ne pije.  Nikada nije napustila estradu, samo se o tome šutjelo. Ima kvalitetne glazbene suradnike i vjerujem da će uskoro biti priznat njen preveliki talent. Ja sam samo malo uplela svoje prste kod kolega novinara, kako bi ona imala priliku promovirati novi album i dala mjesta medijima da ga prenesu.

Scena: Surađujete i s pjevačicom susjedne nam BiH glazbene scene, Donnom Ares?
Donna i ja surađujemo unazad pet godina i bila mi je prva slavna suradnica. Prekrasna osoba, kreativna, vrijedna. Uvijek u žiži zbivanja. I ona poput Lidije stvara od 1997. godine, a počela je baš kod nas na HRT – u sudjelovanjem na Dori. Također sam surađivala i s krasnom Oljom Karleušom, također majkom, divnom ženom i osobom.

Scena: Kako ste vi doživjeli medijsku scenu?
Ne bih bila u koži poznatima, hahaha.

Scena: Koliko imate djece i kako usklađujete posao i obitelj?
Imam troje dječice, prikladne razlike po četiri godine. Bebica mi ima šest mjeseci. To vam je smišljeno i kreativno planirano. Ne mogu spavati po noći, pa stvaram.

Scena: Koji su planovi?
Uistinu radimo na dosta toga, puno planiramo, neki projekti su u realizaciji, a o tome ćete prvi biti obaviješteni. Hvala vam na pozivu još jednom.

Foto: Press