fbpx

Lidija Bačić: Druge se skidaju, a mene prozivaju!

Ekskluzivno…

Lidija otvoreno govori o sebi i estradi – ni golotinja ne može prodati lošu pjesmu! – dnevnik I dio

Lidija BačićZa početak veliki pozdrav čitateljima portala Scena.hr. Drago mi je što ću samo za vas otvoriti jednu stranicu svog dnevnika i podijeliti s vama svoje misli i osjećaje. Posljednja dva vikenda provela sam u Njemačkoj s bendom: pretprošli vikend u Stuttgartu, gdje mi se pridružila klapa Cambi, a prošli u Frankfurtu u kombinaciji s klapom Intrade. Koncerti su bili sjajni, uživali su i stari i mladi u rasprodanim dvoranama. Hrvati u Njemačkoj ostavili su na mene dojam vrijednih, radišnih i zadovoljnih ljudi. Nisu egzistencijalno ugroženi jer žive i rade u uređenoj državi u kojoj se rad cijeni i plaća, za razliku od situacije u Hrvatskoj, gdje smo svaki dan svjedoci otpuštanja radnika i propadanja firmi. Neprekidno raste crna brojka nezaposlenih i sve nas više guši osjećaj bezizlaznosti… Ali neću više o crnim temama, samo se rastužim. Ispričat ću vam jednu ljepšu priču.

Malena Angela iz Hannovera otpjevala moju pjesmu, iako ne zna hrvatski jezik

U Frankfurt je na moj nastup došla jedna curica iz Hannovera, koji je udaljen 400 kilometara od Frankfurta. Nije joj bilo teško voziti se vlakom 400 kilometara kako bi bila na mom nastupu. Njezina majka zamolila je mog menadžera da me pita može li malena Angela otpjevati sa mnom neku moju pjesmu. Budući da ih zna sve napamet, iako ne zna, kao ni njezina majka, niti jednu riječ hrvatskog jezika. Naravno da me cijela priča dirnula i da sam odlučila Angelu razveseliti. Zato sam je pozvala da zajedno otpjevamo njezinu omiljenu pjesmu ‘Vozačku dozvolu‘. Angela me dirnula u srce jer mi je na kraju darovala buket ruža i prekrasan crtež koji je sama nacrtala i posvetila meni. Prekrasno! Kako je lijepo baviti se ovim poslom i na takav način donositi radost i osmijeh ljudima, pogotovo najmlađima.

Viskimanija…

Htjela bih se sada osvrnuti na moj posljednji singl ‘Viski’. Kao što znate, pjesma je izazvala veliku pozornost publike. Zlobnici kažu da se pjesma, odnosno spot više gleda nego sluša jer sam ja, navodno, skoro pa gola u njemu. Hmm, zanimljiva teza. Neka mi preciziraju u kojem sam ja to trenutku vulgarno odjevena? Neke moje kolegice su doslovne gole u spotu, no niti na taj način ne uspijevaju zadržati pozornost na sebi i svojoj pjesmi. Drugi pak glazbenici pokušavaju putem plaćenih oglašavanja doći do publike pa ih neprekidno možemo vidjeti na televiziji, portalima i u različitim tiskanim medijima, no uza sve to ne uspijevaju doprijeti do slušatelja. Pjesma ‘Viski’ je pak uspjela, usprkos medijskoj blokadi, doći do slušatelja i ostvariti preko dva milijuna pregleda u nešto više od dva mjeseca na YouTubeu. To me posebno veseli jer je za to zaslužna isključivo sama pjesma koja je pozitivna, energična i takva da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iz toga izvlačim zaključak da se može putem medija manipulirati publikom i nametati im određene izvođače i pjesme, ali ne može se ljude natjerati da slušaju ono što ne žele. Dobra pjesma nađe svoj put do publike, a izvođač time dobije afirmaciju za svoj rad i motivaciju za daljnji trud. Za kraj ovotjednog druženja prilažem vam snimku s nastupa u Frankfurtu. Do idućeg puta pozdravlja vas i ljubi vaša Lidija.

Glazbeni dnevnik zvijezde: Lidija Bačić – čitajte u nastavcima…

Foto: Privatni album
PR: Ivana Bartolović

Pogledajte: [vsw id=”6FiAtcVamg8″ <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]