fbpx

Ivanka Trump: Savršeni dan

Washington…

Multimilijarder Donald Trump danas će polaganjem prisege na Capitol Hillu postati 45. američki predsjednik

Ivanka Trump, Donald Trump– Na stepenicama Lincoln memorijalnog centra s mojim ocem, 45. predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, i s mojom obitelji – napisala je Ivanka Trump ispod fotografije koju je objavila na društvenoj mreži. Fotografija je u vrlo kratkom vremenu skupila preko 170 tisuća lajkova i četiri tisuće komentara.
Danas točno u podne po lokanolom vremenu na Capitol Hillu, ili u 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, multimilijarder Donald Trump će položiti ruku na dvije Biblije, svoju obiteljsku i onu povijesnu kojom se koristio Abraham Lincoln. Zatim će u ceremoniji ponavljajući za predsjednikom Vrhovnog suda Johnom Robertsom prisegnuti na dužnost 45. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.
– Savršeni dan – napisala je kći Donalda Trumpa Ivanka.
Nakon polaganja svečane prisege Donald Trump će se prvi put obratiti američkoj i svjetskoj javnosti kao američki predsjednik, a govor bi prema protokolu trebao trajati dvadesetak minuta. Poslije govora, Trump i potpredsjednik Mike Pence odlaze na ručak u Kongres, a u 15.00 sati – 21.00 počinje parada Avenijom Pensylvania od Capitola do Bijele kuće. Cijela svečanost prema procijenama će koštati oko 200 milijuna dolara, a očekuje se da će na inauguraciji biti oko milijun ljudi, dvostruko manje nego što ih je bilo na prvoj Obaminoj inaguraciji.

Foto: Ivanka Trump društvena mreža