fbpx

Prijenos inauguracije američkog predsjednika Donalda Trumpa

Washington…

Na Hrvatskoj radioteleviziji prijenos inauguracije novoga američkog predsjednika Donalda Trumpa

– U 18.00 sati izravno ćemo se uključiti na ceremoniju polaganja prisege, a o svim pojedinostima povezanim s cijelim događajem izvijestit će nas dopisnica Hrvatske radiotelevizije iz Washingtona Branka Slavica – ističe Damir Matković.

Prijenos inauguracije, Donald Trump

U petak 20. siječnja na Četvrtome programu Hrvatske televizije i na multimedijskoj usluzi HRTi od 17.15 na rasporedu je posebna emisija posvećena inauguraciji novoga predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa. Urednik je i voditelj emisije Damir Matković, a njegovi će gosti u studiju biti politički i ekonomski analitičari Ivo Banac, Danko Plevnik i Mladen Vedriš.
U posebnoj emisiji emitirat će se i reportaža Vjerana Mišurca o napetoj predsjedničkoj kampanji između demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i republikanskoga kandidata Donalda Trumpa, a novinarka Alenka Marina podsjetit će nas na prošlih osam godina mandata Baracka Obame.
– Bit će zanimljivo čuti mišljenje naših političkih i ekonomskih analitičara u studiju. Na čelo najmoćnije države na svijetu dolazi čovjek bez političkoga iskustva, koji nije obnašao ni jednu javnu dužnost, a koji najavljuje velike promjene, posebice u sustavu svjetskih trgovačkih sporazuma, što bi moglo utjecati na cijeli svijet, a ne samo na Sjedinjene Američke Države – dodaje Damir Matković.
Na Prvome programu Hrvatskoga radija i multimedijskoj usluzi HRTi već u četvrtak 19. siječnja u vanjskopolitičkoj emisiji Viza slušatelje će se izvijestiti o ozračju uoči svečane inauguracije novoga američkog predsjednika. Emisija je na rasporedu od 8.05, a urednica je Jelena Mikovčić.
Vanjskopolitički komentator Hrvatske radiotelevizije Tihomir Vinković izravno će se iz Washingtona javljati u sve informativne emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija već od srijede 18. siječnja i slušateljima prenositi najvažnija saznanja o pripremama za taj veliki događaj.
Na dan inauguracije, u petak 20. siječnja, u emisiji Prvoga programa Hrvatskoga radija U mreži Prvog od 7.30 govorit će se o tome što Sjedinjenim Američkim Državama donose četiri godine s Donaldom Trumpom, koliko će se Sjedinjene Američke Države promijeniti u tom razdoblju te kakav će biti utjecaj tih promjena na svijet u cjelini. Gosti su emisije analitičari Lidija Čehulić Vukadinović i Tvrtko Jakovina, a urednica Ana-Bella Leikauff.
Svečana inauguracija novoga predsjednika Sjedinjenih Američkih Država pratit će se i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr, a sve emitirane sadržaje moći će se unatrag 48 sati, odnosno do kraja tjedna, pregledati i u programskome vodiču multimedijske usluge HRTi.

Foto: Arhiva