fbpx

Ivica Zubac: Smijali su mi se, ali sad sam igrač NBA!

Ekskluzivno iz LA…

VELIKI USPJEH: Hrvatski košarkaš potpisao je trogodišnji ugovor s Los Angeles Lakersima, a ekskluzivno za portal Scena.hr otkriva svoje dojmove i očekivanja u novom dresu

Ivica Zubac– Osjećam se odlično i uzbuđeno. Nisam mogao ni misliti da ću igrati za LA Lakerse. To su sve bili snovi, ali ako se dovoljno radi i trudi i snovi se ostvare – rekao je Ivica Zubac (19) ekskluzivno za portal Scena.hr. Otkad je počeo trenirati košarku ističe da je imao cilj igrati u NBA-u. Iako je često zbog toga nailazio na nerazumijevanje i podsmijeh, Ivica se na to nije obazirao.

“Pripadam najjačoj ligi svijeta”
– Previše ljudi mi se smijalo zbog toga, ali ja sam uvijek vjerovao u to i sad sam to i napravio. Sljedeće je dokazivati se iz dana u dan te pokazati da pripadam najjačoj ligi svijeta – zaključio je Ivica ZubacIvica. Talentirani hrvatski košarkaš nakon odlaska iz KK Cibone u Mega Leks u veljači ove godine, izabran je kao 32. pick na ovogodišnjem NBA draftu te je potpisao trogodišnji ugovor s NBA klubom iz Los Angelesa. U utorak je i službeno predstavljen u Los Angeles Lakersima gdje će nositi broj 40. Ivica kaže kako je tek na predstavljanju shvatio da mu se uistinu ostvarila velika želja i da će zaista igrati u LA Lakersima.

Dvorana LA Lakersa, uzori i zahvala…
– Danas čitav dan govorim sebi: igrat ćeš za Lakerse. Uvjeravam sam sebe – iskren je košarkaš.  Ivici su na fantastičnom uspjehu prvi čestitali roditelji i djevojka.
– Puno prijatelja te ostali dio obitelji uživo su pratili draft i svi su mi odmah čestitali – kazao je. Ivica je prekjučer prvi put ušao u dvoranu LA Lakersa te kaže da je ostao bez riječi. Novi igrač LA Lakersa za portal Scena.hr otkriva kako se osjećao dok je prolazio NBA draft.
Ivica Zubac– Osjećao sam se jako napeto i uzbuđeno. Otvorene su sve opcije – možeš završiti u bilo kojoj ekipi od tih 30 ekipa – objasnio je. Ivica se trenutno priprema za ljetnu ligu u Las Vegasu.
– I onda kad završimo s pripremama, ja ostajem u LA-u raditi individualno na stvarima koje su mi najpotrebnije, a pripreme za sezonu vjerojatno počinju krajem rujna – ispričao je mladi košarkaš. A tko su mu uzori…
– Kod nas Dražen Petrović, ali i Dino Rađa jer je igrao moju poziciju i ostavio snažan dojam u košarci. U NBA-u sada nemam uzora jer ću igrati protiv svih njih, ali dosad je bio Marc Gasol – rekao je Ivica, koji je za kraj ovog razgovora otkrio kome se želi najviše zahvaliti:
– Najviše obitelji i svojoj djevojci Kristini koji su uvijek bili uz mene i bili su moja najveća podrška u najtežim trenutcima. I naravno mojim dobrim prijateljima Marinu, Dadi, Filipu, Josipu i Luki.

Foto: Los Angeles Lakers Official Instagram