fbpx

Masters na Jelačiću: Milan Bandić gađao slobodna bacanja!

Zagreb…

MastersZagrebački Trg bana Josipa Jelačića u nedjelju, 30. kolovoza bio je u znaku hakla i haklera. Na Masters turniru serije ‘3-na-3’, u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza u povodu organizacije skupine C EuroBasketa 2015 u Zagrebu, nastupili su pobjednici iz 12 gradova domaćina: Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Slavonskog Broda, Osijeka, Ljubuškog, Mostara, Drniša, Splita, Karlovca i Zagreba.
U konkurenciji juniora prvo je mjesto osvojila ekipa Đuturumi u sastavu:
Dragan Volarić, Petar Mikulić, Jakša Šola i Fran Nevistić koja je u finalu bila bolja od ekipe Krpelji za koju su zaigrali Ivan Sedlo, Ilija Arambašić, Dorian Lamberski i Tin Sajhović.
Kod seniora najboljom se pokazala ekipa Warm up (Vanja Miletić, Miroslav Zadro, Marijo Galić,  Michael Grasić) koja je u finalnoj utakmici pobijedila zadarsku ekipu Mosa Fowiki (Hrvoje Ćuška, Marin Knežević, Paolo Marčev, Zvonimir Baričević). Treće je mjesto pripalo ekipi Sesvete u sastavu: Dario Papak, Ivan Perković, Hrvoje Volarević i Filip Tomić. Za MVP-a turnira proglašen je Marijo Galić u muškoj, odnosno Antonija Jurić u ženskoj konkurenciji.
Milan BandićSpektakularnu završnicu serije haklerskih turnira u čast EuroBasketa uveličali su gradonačelnik Milan Bandić te glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović. Gradonačelnik Bandić na terenu se natjecao u gađanju slobodnih bacanja s proslavljenim igračima Gordanom Giričekom i Slavenom Rimem te Jasenkom Hourom iz grupe Prljavo kazalište koja će održati veliki koncert 3. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu svečanog otvaranja EuroBasketa 2015.
Velik broj zaljubljenika u košarku zabavljale su uz brojne nagradne igre i maskote dvaju najvećih sportskih događaja koje Hrvatska organizira ove i sljedeće godine, Frenkie s EuroBasketa te Hrki s Europskih sveučilišnih igara koje će se u srpnju 2016. održati u Zagrebu i Rijeci.
Hakleri će se u utorak, 1. rujna za kraj haklerskog ljeta odmjeriti snage i u Velikoj Gorici, na Trgu Franje Tuđmana od 17 sati.

Foto: Press