fbpx

Milan Bandić i Davor Šuker otvorili centar ‘Budi ponosan’

Zagreb…

Svečano otvoren Informativno-multimedijski centar HNS-a ‘Budi ponosan’

– Često ističemo naš slogan ‘Budi ponosan‘, a ovaj informativni centar najbolje pokazuje na što sve možemo i trebamo biti ponosni. Ovime odajemo priznanje mnogima koji su zadužili hrvatski nogomet, dajemo priliku mlađim generacijama da puno toga nauče i istodobno im dajemo motiv da se i sami uključe u nogomet. Siguran sam da hrvatski nogomet zaslužuje ovakvo mjesto usred Zagreba i da će ovaj centar doprinijeti promociji hrvatskog nogometa u domaćim i inozemnim okvirima – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Na atraktivnoj lokaciji u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, na adresi Petrinjska ulica br. 2, hrvatski nogomet dobio je mjesto na kojem se slave najveći uspjesi i zaslužni pojedinci hrvatskog nogometa. U društvu velikog broja istaknutih članova hrvatske nogometne obitelji kao i drugih sportova, te predstavnika Ureda predsjednice RH, Grada Zagreba, Zagrebačke županije i MZOS-a, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik HNS-a Davor Šuker otvorili su jučer prigodnim presijecanjem vrpce Informativno-multimedijski centar “Budi ponosan‘. Posjetitelji Centra na pristupačan i interaktivan način moći će se upoznati s bogatom poviješću hrvatskog nogometa.
– Grad Zagreb kao glavni grad svih Hrvata bio je domaćin velikom broju utakmica naših nogometnih reprezentacija, zajedno smo dijelili veselje nakon pobjeda i tugu poslije poraza. Stoga je otvaranje ovog multimedijskog Centra još jedna u nizu pobjeda našeg nogometa i Hrvatskog nogometnog saveza u suradnji s Gradom Zagrebom. Otvorenje ovog Informativnog centra ‘Budi ponosan’ jedan je u nizu projekata i potvrda o vrlo dobroj suradnji između Grada Zagreba i HNS-a, koju ćemo nastaviti u veoma skorom vremenu realizacijom projekta izgradnje Hrvatskog atletsko – nogometnog centra Svetice – naglasio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Svečano otvorenje privuklo je veliki broj članove nogometne obitelji. Uz rukovodstvo Saveza i članove Izvršnog odbora, u Petrinjskoj su bili bivši izbornici, reprezentativci, predsjednici i glavni tajnici HNS-a, kao i djelatnici Saveza.
Prostor HNS-ovog centra ‘Budi ponosan’ zamišljen je kao nogometni stadion. U prvom dijelu, ‘svlačionici’, posjetitelji se mogu putem ekrana, ilustracija i artefakata upoznati s poviješću hrvatskog nogometa.
Dio ‘svlačionice’ su i ormarići s podsjetnikom na sve nastupe hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima, a zajedno prikazuju ilustraciju s fotografijom osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Posjetitelji potom kroz prigodan ‘tunel’ izlaze na ‘teren’ gdje se upoznaju sa ‘Zidom slavnih’ – najvećim imenima hrvatskog nogometa. Putem interaktivnih ekrana, posjetitelji mogu još dublje zaviriti u povijest hrvatskog nogometa, ali i sudjelovati u izboru 11 najboljih golova, utakmica, napadača…
Posjetitelji će moći vidjeti utakmice i golove koji su obilježili hrvatski nogomet, brojne trofeje i nagrade, a nisu zaboravljeni ni mali nogomet i ženski nogomet. Cijeli centar prilagođen je i posjetiteljima iz drugih zemalja jer je sav sadržaj dostupan na engleskom jeziku.
Ulaz u centar ‘Budi ponosan’ bit će omogućen bez naknade svim posjetiteljima.