fbpx

Ekskluzivno za Svijet klasike: John Malkovich i prijatelji

Na HTV3: John Malkovich i prijatelji

U četvrtak 20. siječnja 2022. godine na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) u 21.30 sati, na rasporedu je emisija Svijet klasike: Malkovich i prijatelji.

John Malkovich

Poznato je da američka filmska zvijezda hrvatskih korijena, John Malkovich, svoje vrijeme izvan filmskog seta provodi baveći se hobijima: dizajnom odjeće i slušanjem klasične glazbe.

John Malkovich

Projekti vezani za ovo drugo, gdje se često stavlja u ulogu recitatora na klasičnim koncertima, već su ga treći put doveli u njegovu pradomovinu Hrvatsku.

Njegov posljednji dolazak zabilježili smo na koncertu ciklusa Lisinski subotom 4. prosinca 2021, u showu “Glazbeni kritičar”.

Autor libreta je komičar-violinist Aleksej Igudesman, a njegova neprestana inspiracija njegov dugogodišnji timski igrač istog profila, korejski pijanist Hyung-Ki Joo.

Njih dvojica u ekskluzivnom intervjuu za emisiju Svijet klasike predstavljaju ulogu kritičara u svojem umjetničkom životu. Kratko smo popričali i sa samim Malkovichem netom pred pokus, a vidjet ćemo i posebnu verziju urnebesne točke „Alla Molto Turca” te snimke istoga showa, „The Music Critic”, iz bečkog Konzerthausa godine 2020 – poručuju s HRT-a.

Svijet klasike: John Malkovich i prijatelji
Urednica Jana Haluza, a redatelj je Zdravko Martinko.

Foto: Press – HRT