fbpx

Jurica Popović: S malim zrnom uz rad do velike pogače!

Intervju…

Bože hvala ti za ovaj moj život, baš ovakav kakav jest, rekao je Jurica

Jurica Popović i Matija Vuica su nekoliko dana proveli na skijanju. Zimski odmor Jurica je iskoristio i za kreativni rad. U razgovoru za portal Scena.hr ispričao je o planovima u karijeri, odlukama u ovoj godini, a saznali smo i poneku zanimljivost sa skijanja.

Jurica PopovićScena: S kojom odlukom ste započeli 2015. godinu?
Započeo sam je tako da sam napisao na papir neke prioritete koje bih htio svakako završiti u ovoj godini. Jedan od njih je nizanje singlova uz pripadajuće video spotove s mog samostalnog nadolazećeg albuma ‘Zrno sreće‘, kao i promocija već gotovog i spremnog za objavu albuma instrumentalne glazbe. Matiji su ti instrumentali posebno inspirativni za nadolazeću kolekciju, pa će se promocija tog albuma dogoditi u sklopu  Cro-A-Portera. Glazba s tog albuma je zamišljena između ostalog kao i ‘catwalk’ za modne revije pa je najlogičnije da to premijerno bude i u podlozi njene nove revije.

Scena: Bili ste na zimovanju.
Bili smo na Kronplatzu kao i svake godine s našim prijateljima. Boravak u planini je uvijek dobro došao, pogotovo kad ga iskoristite i za osobni kreativni rad, kao što sam i napravio. Naime, osim skijanja radio sam na jednom neobičnom glazbenom projektu koji još uvijek nije za javnost. Iskoristio sam i sunčano vrijeme za snimanje predivnih planinskih vrhova za moje videospotove. Pet dana brzo prođe, ali kad se dobro rasporede, onda ima vremena i za uživanje i za kreativni rad.

Jurica PopovićScena: Zašto volite skijanje i tko bolje skija –  vi ili Matija?
Matija kaže da sam ja bolji skijaš. Barem sam pažljiviji, pa ne završim u šumi sa snijegom do nosa, kao ona. Volim sport generalno, pa tako i skijanje, a posebno igranje nogometa jednom tjedno na otvorenom bez obzira na godišnje doba. Draž skijanja je okoliš koji se sastoji od prirode u netaknutoj bjelini. Udahneš duboko i kažeš: “Bože hvala ti za ovaj moj život, baš ovakav kakav jest“. Onaj tko osjeća dah prirode, lako to može shvatiti. Naravno, za taj doživljaj  su potrebna i novčana sredstva. Na sreću, mi imamo prijatelja koji nas nesebično časti godinama sa skijanjem, a da za uzvrat ne traži ništa.  Neprocjenjivo! Hvala mu!

Scena: Ima li neka zanimljiva anegdota sa skijanja?
Kad je Matija upala sa skijama u duboki snijeg ispod staze, prepoznao sam je po kapi ‘ala Asteriks’.

Scena: Planovi nakon zimskog odmora?
Kako je kod mene odmor uvijek povezan i s radom, jer radim ono što volim, pa zapravo nema prave stanke. Uvijek je to neko vrijeme i za rekapitulaciju da bi se moglo učinkovitije krenuti dalje. Moglo bi se reći:“ Jedan korak nazad, potom tri koraka naprijed“. To je davno izrečena mudrost, koju ja samo nastojim adekvatno primijeniti. Slijedi realizacija zacrtanog plana za ovu godinu. Prvo ide snimanje videa za moj singl ‘Ključ od raja’, zatim objava albuma instrumentala pod nazivom ‘Lunar’, kao i odlazak u London na snimanje videa za prvi singl s tog albuma, zatim snimanje u Pragu za isti album i tako dalje, pa dokle stignem. Ideja ima, nadam se i vremena.

Scena: Hoće li na privatnom planu ove godine biti iznenađenja?
Nadam se da će biti na oba plana vrlo pozitivnih iznenađenja. Radim na tome da ih bude, jer sreću treba isprovocirati upornošću i radom. Evo i moga životnog stava koji će biti otisnut na albumu ‘Lunar‘, pa možda nekoga inspirira da ga i sam primjeni: “Glazbeno istraživati, pomicati granice u svakom pogledu, širiti dobre vibracije, poticati ljude na aktivnost i kreativnost, ohrabrivati sve one koji smatraju da nisu dovoljno dobri za vlastiti izričaj, to mi je namjera. Svojim primjerom želim ukazati da se s malim zrnom nečega može uz rad i  jaku volju stvoriti velika pogača“.

Foto: Jurica Popović – priv. album