fbpx

Kino kao terapija: Animirani film Tom i Jerry

Kino za sve i dostupno svima – Tom i Jerry

U travnju Hrvatski filmski savez nastavlja s programom Senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost. Uz već redovita kina – kino Tuškanac u Zagrebu, kino Gaj u Varaždinu i kino Velebit u Koprivnici pridružuje nam se i 13 kina diljem Republike Hrvatske.

Tom i Jerry

Pod motom “kino za sve i dostupno svima”, na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova…

Senzorne projekcije omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka. Uz pomoć ovakvih projekcija roditelji se neće trebati pretjerano preznojavati razmišljajući kakav ih film očekuje kad dođu s djetetom u kino, jer sadržaj je pomno biran i mora zadovoljavati mnogo kriterija.

– Za sada su poznati datumi projekcija u zagrebačkom kinu Tuškanac, varaždinskom kinu Gaj i koprivničkom kinu Velebit, a projekcija filma Tom i Jerry održat će se 21. travnja 2021. u 11 sati. U projekt je uključeno još 13 kina diljem Hrvatske, a datume i vrijeme javit ćemo naknadno na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i sva kina da se uključe i podrže projekt i da time doprinesu integraciji djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu – pozivaju organizatori.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Foto: Press – Animirani film Tom i Jerry