fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović otvorila 15. Dane mladog maslinovog ulja

Vodnjan…

Otvoreni su 15. Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu

Kolindi Grabar-KitarovićSvečanom otvorenju 15. Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu nazočili su brojni gosti i uzvanici koji su poželjeli sretan rođendan i dugi vijek vodnjanskoj manifestaciji. Kao domaćin manifestacije, okupljenom skupu obratio se gradonačelnik Grada Vodnjan – Dignano Klaudio Vitasović. Nadalje su se s nekoliko riječi obratili zamjenik Župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije, Fabrizio Radin, zatim Ministrica poljoprivrede i izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospođa Marija Vučković i Saborski zastupnik i izaslanik Kolinda Grabar-KitarovićPredsjednika Hrvatskog sabora Anton Kliman. Čast proglasiti ovogodišnju manifestaciju otvorenom pripala je Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović. Okupljeni su čestitali jubilarnom petnaestom rođendanu manifestacije te nakon govora nazdravili i razrezali rođendansku tortu.
Vodnjan je mjesto gdje možete pronaći najkvalitetnija ekstra djevičanska maslinova ulja nagrađivana na europskim i svjetskim sajmovima, a brojna su i ona koja su uvrštena u svjetski poznati vodič o maslinovim uljima – Flos Olei. Prepoznatljivost, i sam brend maslinovih ulja s područja Vodnjana pronašli su put do tržišta i zahvaljujući održavanju ove, sada već tradicionalne, manifestacije.
Grad Vodnjan je kroz manifestaciju razvio niz kvalitetnih, edukativnih i poslovnih priča posebno ističući vrijednosti koje imaju mlada maslinova ulja te danas Dani mladog maslinovog ulja predstavljaju idealno mjesto za uživanje i promoviranje vrhunskih proizvoda, za susrete poslovne i privatne naravi, ali i mjesto za okupljanje i zabavu svih generacija.

Foto: Press