fbpx

PLAC MLJAC – Ljeto na Trešnjevačkom placu!

Zagreb…

Novo kul događanje u gradu – PLAC MLJAC

PLAC MLJAC– Ovoga ljeta, po prvi puta u Zagrebu, lokalitet Trešnjevačkoga placa – ‘žile kucavice’ i ‘srca’ Trešnjevačkoga kvarta – zaživjet će na sasvim poseban način! Od srijede 4. pa sve do nedjelje 8. srpnja Trešnjevački plac pretvorit će se u mjesto na kojemu jednostavno morate biti. Jer na tome kultnome zagrebačkom lokalitetu odigrat će se ‘projekt s mirisom i okusom’ – poručuju organizatori.
Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s odličnom klopom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to i još puno više očekuje nas početkom srpnja na Placu Mljacu.
– Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana – poručuju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja je osmislila ovaj novi kulturno-turistički projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su ‘Dvorišta’ na Gornjem gradu u Zagrebu ili ‘Kantuna’ na otoku Rabu.
Trešnjevački plac zauzima važno mjesto u sjećanju brojnih Trešnjevčana. Već 88 godina redovito hrani brojne Zagrepčane najboljim i najsvježijim namirnicama. Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, jedna od najljepših u Zagrebu. U večernjim satima, međutim, ovaj atraktivni prostor ostaje prazan.
– Vrijeme je da se Trešnjevačkom placu vrati duša! Trešnjevačku tržnicu želimo transformirati u gozbu za sva osjetila, noćni plac ispunjen bojama i mirisima ljeta. Plac Mljac je i projekt s pozitivnom dozom nostalgije, koji nas poziva da se vratimo u vrijeme kada smo se puno više družili, a puno manje sjedili pred ekranom. Kada smo se svi znali i pozdravljali, kada smo od susede posuđivali jaja za palačinke, a teta u dućanu nas je pozdravljala imenom. No prije svega, Plac Mljac je projekt s puno dobre zabave. Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do izvrsnih mladih urbanih izvođača. – kažu organizatori.
– Bit će to prilika i da se ugodno spoji s korisnim, jer prvo možete obaviti špeceraj, a potom se s društvom zabaviti uz dobru klopu i odličnu mjuzu – poručuju organizatori.
Želja je da se kroz ambijent, uređenje, pa i dio standardne ponude na štandovima zadrži i dio izvornoga šarma Trešnjevačkog placa, dio njegove autohtone priče i atmosfere.
Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan.

Foto: Press