fbpx

Lino Červar: Mogu reći da sam zadovoljan sa svime

Zagreb…

HRS

Lino Červar– Već prije je zbog ozljede otpao Mario Vuglač, a u nastavku priprema neće biti ni Kristiana Bećirija. U Split na završne pripreme ide 22 igrača, a tada će nam se priključiti i Denis Buntić. Kompletni ćemo nastaviti s dobrim radom, ali u nešto drugačijem obliku. Čekamo pripremnu utakmicu protiv Crne Gore, a kroz sve dane ćemo se pripremati za prvi susret na Europskom prvenstvu protiv Srbije te za ostale protivnike u skupini – otkrio je izbornik Lino Červar planove za posljednju fazu priprema te tko od reprezentativaca neće biti tamo.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija privela je kraju drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Nakon pet dana napornog treniranja u Ivanić-Gradu, reprezentativci su dobili kratak odmor, a na posljednju fazu priprema u Splitu uputili su se danas.
Lino ČervarIzbornik Lino Červar odabrao je kandidate koji će konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu. Nakon završetka priprema u Ivanić-Gradu, izbornik se zahvalio dvojici igrača – Mariju Vuglaču i Kristianu Bećiriju. Tako će na okupljanju reprezentacije prvog dana 2018. godine biti 22 igrača, među kojima i naknadno pozvani Denis Buntić.
– Na kraju drugog dijela priprema mogu reći da sam zadovoljan sa svime. Momci su s puno posvećenosti i strasti odrađivali treninge, a i napokon su nam se priključili i ‘Nijemci’. Tako trebamo nastaviti i u posljednjem ciklusu priprema. Jedva čekamo doći u Split – zaključio je Lino Červar.
Tijekom posljednje faze priprema reprezentativce očekuje borba za 16 mjesta koja vode na EHF EURO, ali i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u 20:30 sati u Spaladium Areni, a sredstva prikupljena od ulaznica bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split.

Popis reprezentativaca za posljednju fazu priprema:
Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
Marino Marić –MT Melsungen
Željko Musa – SC Magdeburg
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Halil Jaganjac – RK Metalurg
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Cindrić – RK Vardar
Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

Foto: Press – arhiva