fbpx

Blago Markota novi je v.d ravnatelj HRT-a

Zagreb…

Hrvatski sabor imenovao Blagu Markotu za vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije

Blago MarkotaDanas je s većinom od 115 glasova za, četiri protiv i četiri suzdržana glasa Hrvatski sabor imenovao Blagu Markotu za vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, nakon što ga je za to radno mjesto prethodno predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora.
Blago Markota dugogodišnji je zaposlenik Hrvatske radiotelevizije i na mjesto vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja dolazi s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Arhivi i programsko gradivo Hrvatske radiotelevizije. Na Hrvatskoj radioteleviziji zaposlen je od 1999. godine te je među ostalim bio i ravnatelj Hrvatske televizije, rukovoditelj Odjela za marketing Hrvatske televizije (HRT – HTV), savjetnik glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, projektni menadžer u Radnoj jedinici Logistika Hrvatske radiotelevizije te financijski analitičar. 2008. i 2009. je godine bio i predsjednikom uprave Ofreja, tvrtke kćeri Hrvatske radiotelevizije.
Član je Izvršnoga odbora Svjetskoga saveza audiovizualnih arhiva FIAT/IFTA, a aktivan je i u Europskoj radiodifuzijskoj uniji (European Broadcasting Union – EBU) kao projektni menadžer za digitalizaciju audiovizualnih arhiva javnih medijskih servisa u jugoistočnoj Europi. Član je više radnih skupina Ministarstva kulture za arhivistiku i digitalizaciju kulturne baštine te asistent za medijski menadžment na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.
Diplomirao je na Ekonomskome fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu na kojemu trenutačno pohađa doktorski studij iz Poslovne ekonomije te je doktorski kandidat.

Foto: Press