Mala scena otvara sezonu praizvedbom teksta Kristine Gavran
By redakcija On 1 ruj., 2017 At 03:47 PM | Categorized As LifeStyle, Naslovnica, Tech, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Mala scena– Vrata nove kazališne sezone u Zagrebu, Mala scena publici će otvoriti prva. Možemo se pohvaliti i prvom ovosezonskom praizvedbom predstave ‘Priča o VELIKOM i malom’ koja će se održati u četvrtak (7. rujna) u 18.00 sati, na Medveščaku 2 – poručuju iz kazališta Mala scena.
Tekst je za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran, a o predstavi je rekla:
– Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne… no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.
Mala scenaOdgovore na razna pitanja u predstavi tražit će dugogodišnja suradnica kazališta, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar.
Predstava je nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, a uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.
– Mala scena jedino je kazalište u Republici Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a ‘Priča o VELIKOM i malom’ sedmi je naslov iz ciklusa „Priča o…“. Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojemu brojimo naslove „Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“, „Priča o svjetlu“, „Priča o vodi“, „Priča o zvuku“ te „Boje duge – Priča o bojama“ – kažu iz kazališta.
Svoja mjesta na prvim reprizama za petak (8. rujna) u 18 te za subotu (9. rujna) u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski na 01/4683352.
No, ni to nije sve!
Mala scena od rujna će zasjati u nešto svježijem izdanju. Zahvaljujući Ministarstvu kulture osvježili su zidove, malo promijenili razmještaj u predvorju, dodali pokoji detalj i odmah se vidi razlika!
Predstave se u prostoru Male scene održavaju zahvaljujući trogodišnjoj potpori Zaklade Kultura nova.
– U novoj sezoni svakako nas posjetite na Medveščaku 2 i uvjerite se zašto smo prepoznatljivo različito kazalište! – zaključuju iz kazališta Mala scena.

Foto: Press – Mirko Cvjetko

comment closed