fbpx

Marin Čilić projurio prvim kolom Roland Garrosa

ATP….

Uživam u svojoj najboljoj sezoni na zemlji, kaže Marin Čilić

Marin Čilić– Imao sam kontrolu rezultata cijelo vrijeme, no bio sam vrlo oprezan jer je Gulbis takav igrač koji se u svakom trenutku može vratiti u meč i zakomplicirati stvari. Znam da u zadnje vrijeme nije igrao puno, no on može i bez mečeva odigrati kvalitetno – komentirao je Marin Čilić koji uživa u, kako sam kaže, ‘svojoj najboljoj sezoni na zemlji’.
Marin Čilić pobijedio je u prvom kolu Roland Garrosa Latvijca Ernestsa Gulbisa, bivšeg igrača iz svjetskog TOP-a 10, s rezultatom 3:0 u setovima – 6:3, 6:3, 6:3.
– Jako sam zadovoljan sezonom na zemlji, imao sam pravu igru u sebi, trebao se dogoditi samo jedan klik da se to pretvori u odlične rezultate. Nadam se da ću u istom ritmu nastaviti i na travnatoj podlozi i u drugom dijelu sezone – kaže Čilić, koji u drugom kolu igra protiv 32-godišnjeg Rusa Konstantina Kravčuka, 129. tenisača svijeta. Konstantin Kravčuk je do svoje prve pobjede u karijeri na Grand Slam turnirima stigao u ponedjeljak protiv Argentinca Federica Delbonisa.
– Mislim da smo igrali jednom i to na Futuresu u Zagrebu prije 12 godina. Malo me iznenadilo što je pobijedio Delbonisa, to je znak da u tom meču moram biti oprezan. Mislim da imam dobar ždrijeb ove godine, no idemo korak po korak – zaključuje Marin.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez