fbpx

Mario Valentić opet u zanosnom plesu s Anom Herceg!

Mario ValentićMario Valentić je počeo s pripremama za novogodišnji specijal HTV-a ‘Ples sa zvijezdama‘. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Mario, kaže, da je Ana Herceg odlična trenerica. Šaljivo je dodao i da je ‘oku lijepa’ kad ne pleše s njim. Iako je sportaš otkriva da mu ipak treba plesne kondicije. Mario voli ples, a tu ljubav je prenio i na svog sina. Prije ‘Plesa sa zvijezdama’ Mario je otišao na kontrolu vida kako bi vidio, šali se Mario, gdje mu je na bini plesna partnerica.

Scena:  Zašto ste bili ste na kontroli vida?
Uočio sam da malo ‘škiljuckam’ dok čitam titl u kinu, da se moram prilično približiti putokazu da bih vidio da idem li za, recimo, Bribirske Mostine, zatim u kazalištu, da ne vidim čisto ekspresiju i ponegdje ljepotu lica glumaca, ponekad dok nešto pišem na laptopu… Sve to me nagnalo na odem prekontrolirati vid u Optiku Kraljević  i drago mi je što sam to učinio. Zahvaljujem na njihovom stručnom i ugodnom osoblju te zaista velikom izboru naočala, izabrao sam jedne za koje su mi rekli da mi dobro stoje. Prihvatio sam sugestiju! Morao sam zatražiti malu pomoć u odabiru jer mi se zaista bilo teško odlučiti koje izabrati. Naočale ne moram stalno nositi već samo po potrebi – kino, vožnja u sumrak, umor, kazalište. Nosit ću ih i kad to bude zahtijevao i moj stil odijevanja.

Mario Valentic_1Scena:  S Anom Herceg ste počeli trenirati za novogodišnju emisiju ‘Ples sa zvijezdama’ u kojoj se natječe pet parova koji su pobijedili u prijašnjim sezonama. Kako vam ide?
Ide odlično! Jučer smo počeli i jako smo zadovoljni. Vjerujemo da ćemo otplesati lijep i atraktivan ples pun pozitivne energije i interesantnih figura. Koji? Saznat ćete za Novu godinu!

Scena: Imate li dovoljno kondicije?
Ako i nemam, stvorit ću je uz Anu. Svaki sport za što bolju izvedbu traži kondiciju specifičnu baš za taj pojedini sport ili aktivnost pa tako i ples. Volim plesati, ali nije da plešem svaki dan pa će mi trebati malo plesne kondicije!

Scena: Kakvi ste u plesovima?
Kao što rekoh, volim plesati, ali nemam baš priliku to raditi onoliko koliko bih to možda htio. Trenutno nekoliko puta tjedno, kontinuirano sa svojim sinom plešem po stanu. On to voli, ima čak i ritma i to me veseli. Možda i on jednog dana zapleše u nekom ‘Plesu’. Od djetinjstva volim plesati, ali se nikad nisam bavio plesom. Na fakultetu smo imali jedan semestar kolegij ‘Plesovi’ gdje smo učili 30 narodnih kola i nešto standardnih i latino plesova. Sve što se pleše u ‘Plesu sa zvijezdama’ znam plesati, a u čemu sam baš odličan? Hm, ne znam.  Možda bolje da kažem u kojim plesovima najviše uživam, a to su rumba i  samba.

Scena: Koliko se ples razlikuje od klasičnog treniranja?
Ono što je jako primjenjivo u plesu jesu pilates principi vježbanja koje integriram u svaki svoj trening – pravilna postura (držanje tijela), fluidnost pokreta, fleksibilnost… Neki drugi trening programi, kao što je klasično vježbanje u teretani, mogu dosta ukrutiti i robotizirati plesne pokrete što ih, naravno, neće učiniti oku najugodnijim.

Scena: Kakva je Ana partnerica?
Gotovo idealna. Metodična, muzički i koreografski jako kreativna, tehnički savršena. Oku lijepa kad ne pleše sa mnom.

Scena: Ima li lomova, modrica…?
Još ne i vjerujem da će tako i ostati! Možda će biti koji ‘psihološki žulj’ ako bude zapinjalo negdje u koreografiji.

Scena: Sjećate li se prvog plesa?
Bio je topao, nježan i lijep! No ne sjećam ga se jer je bio u maminom trbuhu!

Foto: Press Scena.hr

Fotogalerija: [nggallery id=316]