fbpx

Massimo Savić: Kad te glazba zagrli, nema dalje!

Zagreb…

A-strana posvećena tajnoj vezi glazbe i srca – Nina Badrić, Massimo Savić, Tony Cetinski i Petar Grašo

Nina Badrić, Massimo Savić, Tony Cetinski, Petar Grašo

Massimo Savić, Nina BadrićŠesta glazbena emisija ‘A strana’ ove subote na Prvom programu (HRT-HTV1) pokušala je pronaći odgovor na pitanje – koja je tajna veza glazbe i glazbenika? Srce, jer kad srce vežeš uz glazbu, to više nije posao, već mnogo više od toga. Pokazali su to i gosti: Nina Badrić, Massimo Savić, Tony Cetinski i Petar Grašo.
Massimo Savić je priznao da su oni već davno svoja srca vezali uz glazbu, a u emisiji A strana su nam i pokazali što to znači. Bez previše nagovaranja četiri zvijezde su se okupile oko klavira te pjesmom rekle koliko im veselja glazba donosi u životu. Bez obzira što su već godinama vladari top-lista iskreno su rekli što misle o hitovima svojih kolega, te priznali kako je bilo trenutaka u njihovim karijerama kad su bili na prekretnici.
Nina Badrić, Massimo Savić, Tony Cetinski, Petar GrašoNina Badrić se prisjetila svog prvog koncerta u Omišlju na koji nitko nije došao osim konobara, a Petar Grašo je nakon svog prvog uspjeha na Zadarfestu osjetio što znači kad nakon jedne večeri postaneš zvijezda. Toniju Cetinskom prekretnica je bila pjesma „Nek te zagrli“ jer je sve do tada postojala rezerva u njegovoj glavi.
– Mislio sam ako ne uspijem bit ću konobar, radit ću pizzu – rekao je Tony.
Massimo je priznao kako mu često kad snima nedostaje osoba poput Zrinka Tutića koji je uvijek promišljao kako se gradi pjevačka karijera. Nina glazbu vidi i osjeća kao lijek:
– Radiš dok nosiš radost i ako si tu silom prilika publika će to osjetiti. Glazba je nama lijek, jer kad staneš na stage – svijet se pretvori u bolje mjesto. Osjetiš nevjerojatnu snagu, a ljudi u tom trenutku vide tu snagu u tebi. Tony ne želi mistificirati njihov posao: “mi razveselimo i rastužimo ljude, i to je to.
Uvijek je zanimljivo otkriti tko su bili uzori velikim zvijezdama. Već je poznato da je Petar Grašo obožavatelj Beatlesa i za njega je svaka pjesma Paula McCartneya i Johna Lennona remek- djelo Massimo Savićšto je i dokazao otpjevavši „Yesterday“ i „Mull of Kintyre“, a Massimo je dojmljivo otpjevao pjesmu svog idola Davida Bowiea “Wild is the wind“. Nina Baadrić je otpjevala „You“, pjesmu uz koju se prvi put poljubila, a Tony Cetinski maestralom izvedbom „Final Countdown“ prisjetio se tajne veze između njega i pjevača grupe „Europe“.
Massimo i Tony po prvi su put zajedno izveli veliki Tonijev hit „23. Prosinac“, Massimo „1000 ljudi“, dok je Nina otpjevala „Dodiri od stakla“ za koji je otkrila kako je Massimo krivac što je dobila tu pjesmu. Svi zajedno otpjevali su Grašin hit „Ko nam brani“ kojeg je gromoglasno prihvatila publika u studiju. Na samom su se kraju složili: Uvijek treba vjerovati u ono što radiš, ostati svoj i slušati svoju intuiciju…
A Massimo zaključio ‘kad te glazba zagrli, nema dalje’.

Foto: Press