fbpx

In memoriam Helga Vlahović Brnobić – dirljiv koncert

Ususret životu…

Uz nastupe glazbenika kroz večer su se prikazivale stare snimke i fotografije voditeljice koja je više od pet desetljeća radila na Hrvatskoj televiziji. Na koncert su došli njeni mnogi prijatelji i suradnici poput Ksenije Urličić, Jasmine Nikić, Vesne Spinčić – Prelog, Željke Fattorini, a u čast ovoj velikoj dami hrvatskog novinarstva nastupili su Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski

In memoriam Helga Vlahović

In memoriam Helga Vlahović– Ideja koncerta bila je posvetiti Helgi sve što je toliko voljela. Večeras smo pozvali njezine prijatelje koji su mnogo puta s njome dijelili pozornicu, često ovdje u Lisinskom, da izvedu njene najdraže pop pjesme, ali i one iz njoj dragih filmova – rekao je voditelj Oliver Mlakar na otvaranju svečanosti. U ispunjenoj Maloj dvorani Vatroslav Lisinski sinoć je održan humanitarni koncert, In memoriam ‘Ususret životu’, u spomen na Helgu Vlahović Brnobić. Sredstva od prodaje In memoriam Helga Vlahovićulaznica namijenjena su stipendiranju mladih umjetnika, a ovaj put će se donirati talentiranom violinstu Zvonimiru Krpanu. Koncert u sjećanje na legendarnu televizijsku voditeljicu već petu godinu zaredom organizirao je Lions klub Kontesa Nera, no od ove godine uključila se i Helgina obitelj.
Uz nastupe glazbenika kroz večer su se prikazivale stare snimke i fotografije voditeljice koja je više od pet desetljeća radila na Hrvatskoj televiziji. Na koncert su došli njeni mnogi prijatelji i suradnici poput Ksenije Urličić, Jasmine Nikić, Vesne Spinčić – Prelog,  Željke Fattorini, a u čast ovoj velikoj dami hrvatskog novinarstva nastupili su Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.

In memoriam Helga Vlahović

In memoriam Helga VlahovićIzvođači su svojim toplim i snažnim izvedbama izazvali ovacije publike koja je pristigla iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, a u ovoj večeri prepunoj emocija i dobre glazbe također su se prisjećali susreta s Helgom. Tako je Tony Cetinski ispričao kako ga je još na početku njegove karijere voditeljica ponukala da se okuša u pjevanju talijanskih kancona, a dive hrvatske glazbene scene Gabi Novak i Zorica Kondža ponosne su što su imale čast i privilegiju poznavati je.
In memoriam Helga Vlahović– Bila je veliki intelektualac, voljela se smijati i razgovarati, pratila je svjetske standarde kao i ja, zato mislim da je ovo dobra prigoda da otpjevamo pjesme koje je ona voljela – rekla je Kondža. Helga Vlahović Brnobić televizijsku karijeru počela je još kao studentica 1964. godine, a mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije. Upravo je taj prijenos bio njezin posljednji oproštaj s gledateljima koji je zaključila riječima: Trčite ususret životu jer vjerujte, uvijek će se naći neki anđeo da nam prišapne, hajde, diži se, život je vrijedan i treba ga živjeti.

Foto: Press