fbpx

In Memoriam Helga Vlahović Brnobić: Koncert Ususret životu

Lisinski…

Na humanitarnom koncertu i prisjećanju na legendarnu voditeljicu nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2, a program će voditi Oliver Mlakar

Helga Vlahović BrnobićVeć petu godinu organizira se humanitarni koncert In memoriam Helga Vlahović Brnobić, čija su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena stipendiranju mladih umjetnika. Poznato je kako je Helga neizmjerno voljela glazbu i cijenila mlade talente pa će tako i ovogodišnji koncert ‘Ususret životu’, koji će se održati u srijedu, 15. ožujka 2017. godine u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati, biti hvalevrijedna prilika ne samo da se oda počast ovoj iznimnoj ženi već i da se pomogne talentiranim mladim glazbenim nadama.
U spomen na Helgu Vlahović – Brnobić nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.
Ulaznice za In memoriam Helgi Vlahović Brnobić ‘Ususret životu’, mogu se kupiti na blagajni dvorane Lisinski ili u tajništvu Lions kluba Kontesa Nera po cijeni od 100,00 kuna.
Organizator ovogodišnje humanitarne akcije je obitelj Vlahović – Brnobić i ženski Lions klub Kontesa Nera, koji ujedno obilježava pet godina djelovanja, a voditelj koncerta u spomen na Helgu bit će njezin dugogodišnji kolega i prijatelj Oliver Mlakar.
Helga Vlahović Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, a na Televiziji Zagreb počela je raditi 1964. godine još kao studentica. Mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom, već i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.
U više od pet desetljeća dugoj karijeri radila je i u Zabavnom programu, uređivala je emisije o zdravlju, a imala je čast uz Olivera Mlakara voditi Eurosong, koji se 1990. godine prvi i jedini put održao u Zagrebu.

Foto: Press