fbpx

Mala scena: Smiješno čudovište na festivalu na Kosovu!

Festival za djecu…

Smiješno čudovište– Predstavu ‘Smiješno čudovište’ izbornik festivala u Prištini vidio je na festivalu Bitolino 2014. godine gdje je ova iznimna produkcija dobila Grand prix kao najbolja predstava u cjelini. Osim na otvaranju festivala, izvest ćemo i izvedbu u Janjevu za našu zajednicu, a zahvaljujući podršci Zaklada Hrvatska kuća. Sukladno strategiji društvene odgovornosti, koju Mala scena njeguje već u drugom Strateškom planu, u predstavi Smiješno čudovište‘Smiješno čudovište’ sudjeluje slijepa glumica Dajana Biondić, što je prvi slučaj da u profesionalnoj kazališnoj produkciji u Hrvatskoj igra slijepa osoba – kažu u Maloj sceni.
Predstava Male scene ‘Smiješno čudovište‘ autora Asaya Fujite, koja je premijerno izvedena u rujnu 2013. godine, izabrana je u službenu konkurenciju festivala za djecu u Prištini na Kosovu, koji organizira Teatret Dodona. Na festivalu, koji se održava od 23. do 26. rujna ove godine u Prištini, uz predstavu Male scene prikazat će se produkcije iz Turske, Izraela, Francuske, Albanije i Kosova.
Predstavu je režirala i adaptirala za scenu Ana Prolić, scenografiju je osmislila Petra Held, kostime Hana Letica, skladatelj originalne glazbe je Damir Šimunović, koreografkinja Tamara Savićević, oblikovatelj svjetla Marino Frankola, fotograf Nenad Reberšak, a producentica predstave je Vedrana Reberšak. U predstavi uz Dajanu Biondić igraju Petar Cvirn i Ivan Vukelić.

Foto: Press