fbpx

Brekalo: Režiseri ne idu u kazalište, a gdje ćete glumca vidjeti nego u kazalištu

Za portal Scena.hr…

Sjajna glumica u razgovoru za portal Scena.hr priča o svojoj karijeri i nagradama

Mirela Brekalo– Jako je lijepo dobiti nagradu Najhistrion, a posebno u mojim godinama. Uloga je mala i slatka, i daje mogućnost igrati je s ‘guštom’ – rekla je Mirela Brekalo za portal Scena.hr, koja se na kazališnim daskama osjeća sjajno. Glumica je krajem prosinca dobila nagradu Najhistrion za 2016. Mirela se osvrnula na svoju dugogodišnju glumačku karijeru.
– Moram priznati da u najboljim godinama, što životnim, što glumačkim, a u svom kazalištu kao da sam bila kažnjena. I u tom periodu tražila sam druga kazališta jer nisam mogla sjediti doma i bilo mi je jako teško. Ali dobro, to je glumački posao, a pogotovo žena. I onda mi se u zrelim godinama dogodila serija ‘Naši i vaši’, koja mi je donijela jednu popularnost za koju nisam znala da postoji, a pozitivna. Nakon toga slijedi ‘Kotlovina’ i Zlatna Arena, a s ulogom u predstavi Mirela Brekalo‘Čast’ sve mi se zaokružilo glumački i kazališno. Najhistrion je neki lijepi dodatak na to sve. Dobro, moglo je biti puno raznovrsnije i uspješnije, ali je tako – ispričala je Mirela uz osmijeh. No dodaje da je zadovoljna radom koji je ostvarila kao glumica iza koje je uistinu veliki broj uloga u kazalištu, filmu i serijama.
– Karijera i uloge ovise o tome da se u pravo vrijeme morate naći na pravom mjestu. Morate s ljudima, koji vam daju uloge biti u kontaktu, jer nažalost, ako hoćemo govoriti još iz onog doba, mi smo se prije gledali po kazalištima. Danas nitko nikoga ne gleda. Režiseri ne gledaju predstave, ne idu u kazalište, a gdje Mirela Brekaloćete glumca vidjeti nego u kazalištu. Oni pogledaju fotografije, pa ako njima fizički odgovarate za ulogu, onda će vas uzeti. Dakle puno je tu faktora. Mislim da u zadnje vrijeme neka glumačka kreacija kao da dođe na kraju. Kao da se sve događa izvana, i ako se poklopi to izvana, onda je to sjajno, ako se ne poklopi, onda imamo problem. I to se vidi i po serijama i po predstavama. Ja znam ljude koji bi to bolje odradili. Žao mi je što nisu dobili priliku jer ih nisu vidjeli. Nitko nije kriv, jednostavno se to tako odvija – objasnila je i zaključila Brekalo za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr