Ne propustite: Kraljevske žene Windsorske
By redakcija On 11 velj., 2019 At 01:41 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Na TV…

HRT prikazuje seriju Kraljevske žene Windsorske u trajanju od dvije epizode

Kraljevske žene Windsorske

Kraljevske žene WindsorskeHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 15. veljače 2019. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije ‘Kraljevske žene Windsorske‘ u trajanju od dvije epizode.
Serija istražuje kako su žene koje su se udale u britansku kraljevsku obitelj Windsor tijekom posljednjeg stoljeća preobrazile tu najpoznatiju dinastiju na svijetu. Svaka kraljevska supruga bila je odraz svog vremena, zrcalo britanske kulturne povijesti i dokaz da je monarhija morala ići ukorak s vremenom.
Britanski je narod bio fasciniran Elizabeth Bowes-Lyon (kraljicom majkom), Wallis Simpson, ledi Dianom Spencer, Sarom Ferguson, Camillom Parker-Bowles, Sophie Rhys Jones i Catherineom Middleton, a u seriji će dakako biti riječi i o Megan Markle, supruzi princa Harrya.
Kraljevske žene WindsorskeNo britanska javnost također ih je sve pomno pratila i kritizirala. Njihova bajkovita vjenčanja, skandali, snaga, osjećaj dužnosti i tragedije oblikovali su britanski narod. Serija također prikazuje do sada rijetko viđene arhivske snimke s pronicljivim komentarima.
Niz povjesničara (David Starkey, Kate Williams, Piers Brendon), medijskih stručnjaka (Jeremy Paxman, Gyles Brandreth), biografa (Andrew Morton, Penny Junor, Anne Sebba), osoba bliskih kraljevskoj obitelji (batleri, osobni čuvari i tajnici za medije) te novinara (Roya Nikkhah, Rachel Johnson, Afua Hirsch) donosi konačnu analizu britanske društvene povijesti kako se ona odražavala u životu kraljevskih žena windsorskih.
U prvoj epizodi serije Kraljevske žene Windsorske, naslova ‘Kraljevske zaruke’, gledatelji HRT-a vidjet će kako se način na koji dinastija Windsor bira prikladne kraljevske supruge mijenjao se s vremenom te su one evoluirale od aristokratkinja do pučanki.
Nijednoj kraljevskoj nevjesti put do oltara nije bio jednostavan. Progone ih mediji i opsjedaju ih tajne iz prošlosti, a nakon vjenčanja često ih čeka novi život u zlatnom kavezu. Ne postoji popis pravila koji kraljevske supruge mogu slijediti te nova nevjesta mora naučiti prihvatiti tradiciju i uklopiti se u najslavniju obitelj na svijetu. A na kraju, dok je pod povećalom javnosti, suočava se i s golemim očekivanjima na svoj veliki dan. Nekima je pritisak bio prevelik te je izazvao tremu i mogućnost da cijelo vjenčanje bude otkazano.

Seriju Kraljevske žene Windsorske je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press

comment closed