fbpx

Serijski maraton na malim ekranima!

HTV…

Serijski maratonNa Drugom programu Hrvatske televizije 1. ožujka kreće ‘Serijski maraton’ u kojem će gledatelji imati priliku ponovno vidjeti neke od najatraktivnijih i najnovijih serija strane produkcije. Tako se na ekrane HTV-a 1. ožujka vraća najpoznatiji istražitelj na svijetu u trećoj sezoni serije ‘Sherlock’. Zahvaljujući odličnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, serija ‘Sherlock‘ postigla je svjetski uspjeh. Snimljena je prema pripovijetkama Sir Arthura Conana Doylea, a dosad je osvojila više od 20 nagrada.
Serijski maratonPrvog vikenda u ožujku, tijekom subote i nedjelje od 22 sata pa do sve do 1 sat iza ponoći u ‘Serijskom maratonu’ gledatelji će moći ponovno gledati prvu sezonu ‘Igre prijestolja‘. Ljubitelji fantastike svakako će uživati u ovom uzbudljivom spektaklu snimljenom u produkciji HBO-a prema uspješnoj seriji knjiga fantastike ‘Pjesma leda i vatre’ Georgea R.R. Martina. ‘Igra prijestolja’ priča je o sukobu dvije moćne obitelji, dvoličnosti i izdaji, velikodušnosti i časti, borbi i pobjedi, a stekla je planetarnu popularnost i bezbroj obožavatelja.
Nakon raskošnog spektakla ‘Igre prijestolja’ gledatelje čeka 10 epizoda ‘Kuće od karata‘, jedne od najeminentnijih televizijskih serija posljednjih godina. Ovaj vrhunski politički triler odvest će vas iza kulisa moći, ambicije i korupcije modernog Washingtona, a nastao je suradnjom uglednog redatelja Davida Finchera, za Oscara nominiranog scenarista Beaua Willimona te oscarovca Erica Rotha. Temeljen je na istoimenoj hvaljenoj BBC-ovoj miniseriji, a glavni protagonist ovog velikog televizijskog hita je Francis Underwood kojeg je maestralno utjelovio oscarovac Kevin Spacey. ‘Kuća od karata’ dosad je osvojila Zlatni Globus te deset drugih uglednih nagrada uz čak 62 nominacije.
Serijski maratonNakon toga, slijedi 6 epizoda hit serije ‘Povrh jezera‘ Oscarom nagrađene scenaristice i redateljice Jane Campion. Ova emotivna i nezaboravna priča smještena je na kraju svijeta. Radnja se zbiva na Južnom otoku Novog Zelanda, a glumačku ekipu predvode Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan i Holly Hunter.
Niz atraktivnih naslova nastavit će se s osam epizoda izvrsne kriminalističke serije ‘Braquo‘. Ova napeta priča prati živote skupine policajaca koji će protiv svoje volje postupno tonuti u nasilje i paranoju dok odrađuju svoj policijski posao. Slijedi krimi serija ‘Pad’ s Emmyjem i Zlatnim Globusom nagrađenom Gillian Anderson u glavnoj ulozi, a još ćemo gledati prvu i drugu sezonu švedsko-danske kriminalističke serije ‘Most’ te drugu sezonu ‘Igre prijestolja’.

Foto: Press