Skrivena priča: Krunidba kraljice Elizabete II.

Zagreb…

Krunidba kraljice Elizabete II. – Gledajući rijetko dostupne filmske snimke i promatrajući neke od neprocjenjivih krunskih dragulja, kraljica se prisjeća dana kad je primila krunu svetog Eduarda

Krunidba kraljice Elizabete II

Kraljica Elizabeta IINa Prvom programu Hrvatske radiotelevizije 1. lipnja 2018. godine će biti prikazan dokumentarni film Krunidba kraljice Elizabete II. U povodu 65. godišnjice krunidbe kraljice Elizabete II., kraljica prvi put pred kamerom iznosi svoje uspomene s vlastite krunidbe, kao i s krunidbe svojeg oca, kralja Đure VI., 1937. godine. Gledajući rijetko dostupne filmske snimke i promatrajući neke od neprocjenjivih Krunidba kraljice Elizabete IIkrunskih dragulja, kraljica se prisjeća dana kad je primila krunu svetog Eduarda, dok je narod koji se oporavljao od rata polagao sve nade u 27-godišnju kraljicu da će ih povesti u novo, bolje doba.
Istražujući ulogu i simbolično značenje krunskih dragulja u stoljetnoj ceremoniji krunidbe, dokumentarni film Krunidba kraljice Elizabete II prikazuje te neizrecivo lijepe predmete na način na koji nikada prije nisu snimljeni. Film, čija su okosnica krunski dragulji i kraljičine uspomene, donosi skrivenu priču o istodobno veličanstvenoj i jedinstvenoj svečanosti.
Dokumentarni film Krunidba kraljice Elizabete II. bit će prikazan na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije 1. lipnja 2018. godine s početkom u 21.55 sati.

Foto: Press